Advertorial

Zo kun je zelf een betonvloer storten

Een betonvloer storten is een klus die door iedere doorsnee doe-het-zelver uit te voeren is. Het vergt wat handigheid, tijd en mankracht, maar is gelukkig geen hogere wiskunde. Toch nog enige twijfels? Gebruik dan dit handige stappenplan als leidraad!

Prepareren
-       Beton kun je direct storten over een tegel- of plavuizen vloer, maar andere vloeren dienen eerst verwijderd te worden. Indien na het verwijderen van de vloer de kruipruimte zichtbaar wordt, dien je deze op te hogen met zand en, indien gewenst, te bewapen en te isoleren.
-       Om ervoor te zorgen dat er geen water uit het beton kan wegzakken, dien je over de gehele ondergrond een waterafstotend (isolatie)folie te plaatsen. Dit folie bevestig je aan de muur en kun je naderhand langs de randen wegsnijden.
-       Vervolgens dien je een krimpmat of bouwstaalmat te plaatsen. Zo voorkom je dat de vloer scheurt als het beton krimpt. Knip de mat met een betonschaar op maat. De mat dient zo’n 5 centimeter van de grond op klossen (van steen of beton) geplaatst te worden.
-       Dicht alle naden, kieren en gaten af, zodat het beton niet onverhoopt andere ruimtes in kan stromen. Dit kun je doen door purschuim of ander isolatiemateriaal te gebruiken.

Beton storten
-       Volg de gebruiksaanwijzingen bij het klaarmaken van de betonspecie. Gebruik hierbij een cementmixer en een speciekuip of een betonmolen. Na het aanmaken heb je zo’n twee uur de tijd om de betonspecie te verwerken.
-       Stort een betonlaag van tenminste 8 centimeter en verdeel het beton direct tijdens het storten. Gebruik hierbij een hark en een betonschop. Vlak het beton daarna af met een rij, waarmee je heen-en-weer bewegingen maakt.
-       Ontstaan er gaten in het beton? Vul deze op met specie en vlak de betonlaag opnieuw af.
-       Dek het beton af met plastic folie, om te snel (uit)drogen te voorkomen. Besproei het oppervlakte eerst met water; dit voorkomt scheuren in het beton.
-       Het uitharden van het beton duurt 1 tot 2 dagen. Na zo’n 24 uur kan weer op de vloer worden gelopen. Wacht tenminste vier weken met eventuele bewerkingen van de vloer.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.