‘Salontafel CoCo van QLIV is een verfijnde eyecatcher met een ruimtelijke sculptuur’

De meest recente aanwinst in de QLIV-collectie is salontafel CoCo. Een vernieuwend ontwerp van Carolina Wilcke is een verfijnde eyecatcher. Wilcke brengt hiermee een eerbetoon aan ambachtelijke houtbewerking. "De ongecompliceerde geometrische objecten, die het onderstel van de tafel vormen, zijn een knap staaltje vakmanschap en maken deze tafel uniek. Deze salontafel is een ruimtelijke sculptuur, die vanuit iedere positie en hoek weer een andere uitnodigende compositie geeft", dat meldt QLIV in een persbericht.Materiaalkeuze en afwerking
CoCo is verkrijgbaar in massief Frans eiken en massief Amerikaans noten. Ook is het blad leverbaar in travertine, prachtig massief natuursteen, met een open structuur. "Eiken past mooi in een licht en Scandinavisch interieur en kan naar smaak worden samengesteld door de keuze uit acht verschillende afwerkingen."

Het onderstel wordt gemaakt van massieve houten blokken die aan elkaar worden gelijmd en worden afgewerkt om een boog te creëren. Dit is een traditioneel houtbewerkingsproces, waar veel handwerk bij komt kijken. CoCo wordt, net als alle QLIV-producten volledig in Nederland geproduceerd om de ecologische voetprint klein te houden en de beste kwaliteit en afwerking te garanderen.Over Carolina Wilcke
Carolina studeerde aan de Design Academy Eindhoven met als specialisatie interieurproducten. Vanuit haar eigen studio ontwerpt zij producten voor verschillende designmerken. Haar werk kan worden gekarakteriseerd als puur en helder met het streven naar de perfecte esthetische verhoudingen. Grafische lijnen, elegantie en functionaliteit kenmerken haar werk. Stoer en elegant zijn design-eigenschappen waardoor Wilcke en QLIV een perfecte match zijn. De cross tafel met gekruiste middenpoot, een ware technologische innovatie, is haar eerste ontwerp voor QLIV. Daarna volgde eettafel MITO, een ontwerp, geïnspireerd door de techniek van het buigen van hout.

Meer informatie:
QLIV
Tt. Vasumweg 140
1033 SH Amsterdam
085-1301844
info@qliv.nl
www.qliv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.