MKB'er Jacco Vonhof: ‘Richt platform voor vrijwillige open hiring van MBO-stagiairs in’

Ondernemers moeten niet worden verplicht om de eerstejaars MBO-stagiairs aan te nemen die de scholen hen bieden. Dat zegt MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof in reactie op het voorstel van OCW-minister Dijkgraaf in het kader van het Stagepact voor het MBO, waarover de Tweede Kamer morgen debatteert.


MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof. Foto: MKB-Nederland.

In plaats van een verplichting pleit hij voor een platform waar ondernemers zelf kunnen aangeven dat zij aan open hiring van stagiairs doen. "Er zijn genoeg bedrijven die het geen probleem vinden om zonder enige kennismaking stagiairs aan te nemen, dus richt daar iets voor in. Maar laat ondernemers die zoals bij elke sollicitatie met kandidaten in gesprek willen, wel die mogelijkheid."

Open hiring
De voorzitter van MKB-Nederland ziet daarom veel meer in een platform waarop bedrijven zelf kunnen aangeven dat zij aan open hiring voor stagiairs doen. Studenten kunnen vervolgens zelf hun keuze maken. "Er zijn tegenwoordig immers ook steeds meer bedrijven die medewerkers werven via open hiring, waarbij ze zonder sollicitatie of cv aan de slag kunnen."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.