Jysk doet deuren dicht, zet deel van verlichting uit en gaat temperatuur beter regelen

JYSK neemt in de hele organisatie maatregelen om energie te besparen. Zo gaat in Nederland een deel van de winkelverlichting uit, blijven de winkeldeuren dicht en wordt de temperatuur beter gereguleerd.

JYSK bespaart energie in alle ruim 3200 winkels, tien distributiecentra en veertig kantoren wereldwijd. Het verlichtingsconcept in de winkels is aangepast, de grote lichtgevende logo’s op distributiecentra blijven uit en de temperatuur wordt beter gereguleerd.

Verder zijn er in diverse landen waar JYSK actief is lokale, aanvullende initiatieven, zoals het gebruik van automatische lichtschakelaars en competities tussen winkels om zoveel mogelijk energie te besparen.

“Bij JYSK zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid als grote internationale organisatie. We zorgen ervoor dat onze maatregelen om energie te besparen op al onze locaties worden doorgevoerd, met duidelijke richtlijnen voor onze medewerkers. We kijken ook voortdurend naar manieren om in de toekomst nog meer energie te besparen, want dat is goed voor het milieu en om de kosten laag te houden”, zegt Jan Bøgh, President & CEO van JYSK.

Nieuw verlichtingsconcept in de winkel
Met een nieuw verlichtingsconcept verwacht JYSK minimaal 25 procent minder energie aan verlichting te verbruiken dan voorheen. Dit geldt voor winkels volgens het nieuwste 3.0-concept.

De aanpassingen zijn getest in de winkels in Denemarken, Polen, Tsjechië en Zweden. Daar bleek dat klanten nog steeds een geweldige winkelervaring hebben, ondanks dat de winkels minder verlicht zijn. Het nieuwe verlichtingsconcept wordt uiterlijk vrijdag 25 november toegepast in alle 3.0-winkels.

In Nederland gaat het nu nog om 57 van de 102 winkels. Komende woensdag zijn dat er al 59, als ook de winkels in Eindhoven en Gorinchem weer open gaan na een verbouwing. Ook in de winkels die nog niet zijn omgebouwd naar het 3.0-concept wordt waar mogelijk verlichting uitgezet.

Verder volgt JYSK in Nederland de adviezen van branchevereniging INretail. Zo blijven de winkeldeuren de hele dag gesloten om energie te besparen. Er hangt een poster op de deur om klanten duidelijk te maken dat de winkel wel open is.

Meer informatie:
Jysk
www.jysk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.