''Ook wel zwamvlok genoemd''

Karwei introduceert duurzaam wandpaneel dat een wortelnetwerk is van paddenstoelen

Een nieuw en bijzonder product in de najaarscollectie van Karwei: het mycelium wandpaneel. Dit product is niet gemaakt, maar gegroeid. Deze wandpanelen groeien namelijk in een mal en bestaan uit mycelium en hennep. Mycelium is een wortelnetwerk van paddenstoelen. Daarom is elk wandpaneel helemaal uniek én composteerbaar.


 
Mycelium is het netwerk van alle draden van een schimmel. Deze fungeren als levende lijm om organische afval zoals hennep te binden. Samen met hennep wordt het mycelium gekweekt in een mal, waar het product in 5 dagen groeit. Is de vorm helemaal vol gegroeid, dan wordt het materiaal gebakken waardoor de schimmel stopt met groeien. Na 2 dagen drogen heb je een wandpaneel om op te hangen. Je kunt ze los of in een duo ophangen.
 
Wat mycelium echt duurzaam maakt zijn de 100% biologische grondstoffen. Stel dat je na een paar jaar uitgekeken bent op je wandpanelen kun je deze gewoon in je tuin begraven. Deze duurzame wanddecoratie zal dan simpelweg gaan composteren in de grond. Goed voor de tuin, goed voor het milieu.

Meer informatie:
Karwei
www.karwei.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.