Asserbo-serie is nieuwe geüpdate versie van Carl Hansen & Søn

De Asserbo-serie van Børge Mogensen werd in 1961 door de Deense ontwerper ontworpen voor zijn privévakantiehuis. Carl Hansen & Søn, oorspronkelijk gemaakt van grenen, updaten de informele ontwerpen in massief, donkergeolied FSC™-gecertificeerd eucalyptus, een prachtig hard hout dat zich onderscheidt door zijn ingetogen houtnerf en roodbruine kleur.

De Asserbo-serie bestaat uit een tafel en bank, elk vakkundig gevormd met zacht afgeronde randen en met zichtbare koperen schroeven. De Shaker-geïnspireerde serie, die een utilitair ontwerp op zijn best profileert, plaatst mensen op de voorgrond, geproportioneerd voor comfort en gebruiksgemak. De bank is verkrijgbaar met een vaste of aan de muur gemonteerde rugleuning, maar ook met losse kussens die bijdragen aan het gevoel van welzijn.

BM0699 | ASSERBO Bank
Deze variant: FSC™-gecertificeerde eucalyptus
De Asserbo Bench van Børge Mogensen, een uitstekend voorbeeld van design waarbij de mens centraal staat, demonstreert de benadering van functie en vorm van de Deense ontwerper. Perfect geproportioneerd, de solide, donkergeoliede FSC™-gecertificeerde eucalyptus zitting heeft zacht afgeronde randen en zichtbare schroeven van geborsteld messing. Verkrijgbaar met een vaste of aan de muur gemonteerde rugleuning, evenals kussens in leer of stof, het aanpasbare ontwerp heeft een warme en gastvrije uitstraling.

BM0698 | ASSERBO Tafel
Deze variant: FSC™-gecertificeerde eucalyptus
De Asserbo-tafel is gevormd uit massief, donkergeoliede FSC™-gecertificeerde eucalyptus en straalt een eenvoudige strengheid uit die verwijst naar de Shaker-stijl. Ontworpen in 1961 door Børge Mogensen om aan zijn eigen meubelbehoeften te voldoen, is de zacht afgeronde vorm onderbroken door schroeven van geborsteld messing. Een stuk met een hoge gebruikswaarde, de tafel is ideaal voor privé- en vakantiehuizen, maar ook voor restaurants en openbare ruimtes als verzamelpunt voor vergaderingen, maaltijden en gesprekken.

Meer informatie:
Carl Hansen & Søn
www.carlhansen.dk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven