Meubelzaken verwerkten 28% minder transacties dan in oktober 2021

ABN Amro: omslagpunt in consumentengedrag

ABN Amro spreekt van omslagpunt in consumentengedrag, dat blijkt uit de transactiedata. De bestedingen in de retailbranches lagen namelijk vorige maand een stuk lagen dan diezelfde maand voor coronatijd, in 2019. Dat meldt RetailTrends.

Opvallend, volgens ABN Amro, waren de meubelzaken die een daling van 22 procent lieten zien in de bestedingen ten opzichte van oktober 2019. Supermarkten, voedingsspeciaalzaken en tuincentra lieten juist een plus zien. De bestedingen dalen al maanden achter elkaar. Maar niet eerder zo hard als afgelopen oktober, toen bij de meubelzaken bijvoorbeeld 28 procent minder transacties gedaan werden dan in diezelfde maand een jaar eerder.

''De omslag is geen verrassing: het consumentenvertrouwen is historisch laag en de inflatie en hoge energieprijzen zorgen voor minder bestedingsruimte bij consumenten.''

Bron: RetailTrends


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.