Iconisch meubelmerk Anonima Castelli is terug van weggeweest

Het Italiaanse Anonima Castelli werd in 1877 opgericht door Ettore Castelli als meubelmakerij. Na een geleidelijke verandering in de loop der jaren, werkte het bedrijf tussen de jaren ‘60 en ‘80 samen met vooraanstaande figuren uit het Italiaanse en internationale design. Hun producten werden al snel iconisch. Tussen 1981 en 1991 werd het bedrijf zelfs meerdere malen bekroond met de “Compasso d'Oro”, een design award.

In 2019 is het bedrijf heropgestart, onder de nieuwe wind van de familie Pavan. Hierbij werd gekozen voor het herlancering van hun designklassiekers. Een van de beroemdste ontwerpen is de opvouwbare Plia-stoel van de hand van Giancarlo Piretti, die in 1967 op de beurs Fiera del Mobile in Milaan gepresenteerd werd en waarvan sinds 1969 meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht. De Plia is tevens opgenomen in de permanente collectie van het MOMA. Andere ontwerpen van Piretti voor Anonima Castelli zijn de stapelbare stoel DCS 106 (1965), de vouwstoel Plona (1969), de stoel Alky (rond 1970).

De interesse vanuit de consument is er in elk geval, gegeven de enorme vraag op de vintage markt naar sommige modelletjes. En niet alleen de consumenten, ook veel grote mode merken hebben Anonima Castelli opnieuw ontdekt. Zo zien we in de zomercampagnes van Yves Saint Laurent, APC of Cartier de klassiekers terug verschijnen.

Meer informatie:
Anonima Castelli
Contactpersoon NL: Nele Mattens  
Nele.mattens@anonimacastelli.com  
www.anonimacastelli.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.