Moooi komt met 'omgekeerde kroonluchter' die gevoel geeft onder sterrenhemel te slapen

Op 8 november 2022 lanceerde lifestylemerk Moooi de Starfall Light by Front. Het idee voor dit nieuwe verlichtingsontwerp kwam bij Anna Lindgren en Sofia Lagerkvist van Front op toen ze naar de sterren keken in een donker bos.

Geïnspireerd creëerden zij een omgekeerde kroonluchter die je het gevoel geeft te slapen of te dineren onder een nachtelijke sterrenhemel. Om de lancering van de Starfall lamp te vieren, brengt Moooi ook een nieuwe korte film uit in hun Design Dreams serie. In de film gaat Front in op hun reis met Moooi door de jaren heen en hoe hun ontwerpdromen zijn uitgekomen. Starfall Light is vanaf 8 november wereldwijd verkrijgbaar bij Moooi.com, Moooi Brand Stores en Moooi dealers.

Moooi presenteert Starfall
Het idee voor Starfall kwam bij Anna Lindgren en Sofia Lagerkvist van Front tijdens het sterrenkijken. Ze vroegen zich af of ze een kroonluchter konden maken die je het gevoel zou geven onder een sterrenhemel te zitten. Ze creëerden de Starfall Light, een omgekeerde kroonluchter met meerdere "sterren". Met zijn slanke armen die op verschillende lengtes buigen, lijkt hij op de nachtelijke hemel vol vallende sterren. Deze cirkelvormige hanglamp bevat meerdere armen met LED's. De LED's in de arm eindigen in decoratieve optische lenzen die de lichtopbrengst breken en verspreiden. Deze esthetiek, gecombineerd met het feit dat de rest van de moderne kroonluchter zwart is met een subtiele glans, geeft het gevoel naar een gloednieuwe constellatie te kijken.

Natuur, wetenschap, design
Anna Lindgren en Sofia Lagerkvist hebben veel tijd doorgebracht tijd buiten in de Zweedse bossen bij nacht. Met de lage bevolkingsdichtheid in het Scandinavische land, was het was het gemakkelijk voor hen om een plek in het bos te vinden waar... waar het volledig donker was, zonder lichtvervuiling.
Het zijn die plaatsen waar de sterren het helderst schijnen. Voordat hij het Starfall Light maakte, werkte Front aan een installatie voor het Science Museum in Londen. In samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie creëerden ze een gigantische installatie van de 800 dichtstbijzijnde sterren van de aarde. Front kreeg een kaart met de afstand van elke ster, en ze hingen lichtbronnen van verschillende hoogtes, om een dimensionale installatie van die 800 sterren te simuleren. De installatie bracht het eerste idee voor het Starfall Light. Om een kroonluchter te maken die op de nachtelijke hemel lijkt en je dat vredige gevoel geeft.

Volledige controle met de draadloze wandschakelaar
Elk moment van de dag of zelfs je stemming vraagt om specifieke verlichting. Met Moooi's draadloze wandschakelaar heb je met één aanraking volledige controle over je Starfall Light. U hoeft de bedrading van uw huis niet te veranderen. De draadloze wandschakelaar heeft geen elektriciteit nodig (behalve de 110V versie). Het werkt met een energy harvesting techniek, wat betekent wanneer u het gebruikt; het laadt zichzelf op. Het volledige dimbereik zorgt voor helder licht, perfect voor wanneer u werkt of kookt. En wanneer de nacht valt, kunt u met één simpele aanraking uw eigen nachthemel dimmen die past bij het moment.

Ook door Front: Serpentine Light
Het Zweedse design-duo bracht eerder dit jaar samen met Moooi ook de Serpentine Light uit. De Serpentine Light is een luchtige hanglamp, gecreëerd door ingewikkelde wendingen. Het ontwerp is ontstaan uit het spelen met een stuk papier, waarbij de grenzen van de verschillende vormen die het kon aannemen werden ontdekt. De inspiratie kwam voort uit het gebruik van de spanning van het papier zelf, waardoor het oppervlak zonder de continue stroom te verliezen. De Serpentine Light is ook compatibel met Moooi's Draadloze Wandschakelaar.

Meer informatie:
MOOOI
www.moooi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.