Gealan streeft al meer dan 25 jaar naar duurzaamheid

Gealan produceert kunststofprofielen voor ramen en deuren op een grondstofvriendelijke manier die een verantwoord gebruik en milieuduurzaamheid stimuleert. Al meer dan 25 jaar bewijst Gealan dat dit niet in tegenspraak is met de rentabiliteit van het bedrijf. Haar prestaties uit het verleden zijn slechts bedoeld als een halte op haar reis: Gealan zet aan tot verdere actie in alle mogelijke sectoren. Het doel is om nog efficiënter en duurzamer te worden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.


Gealan kunststof profielen met gerecycleerde kern.

Vooral in de verwerkende industrie wordt het een steeds grotere uitdaging om duurzaam en toch betaalbaar te werken. Al meer dan 25 jaar gaat Gealan verstandig en efficiënt om met de hulpbronnen die het nodig heeft, zoals elektriciteit, water, kunststof en additieven, op een manier die als verantwoord kan worden beschouwd. Processen, formules en technische uitrusting worden voortdurend herzien en bijgewerkt. Een toekomstgerichte actie die Gealan juist nu geld en middelen bespaart, in uitdagende tijden waarin grondstoffen schaars en energieprijzen hoog zijn.

Gealan zet bij haar productie niet alleen in op efficiënte, milieuvriendelijke oplossingen en een verantwoord gebruik van grondstoffen. Het hele bedrijf wordt regelmatig gecontroleerd op zijn processen. Het resultaat: op duurzaamheid gerichte prestaties en verbeteringen die keer op keer kunnen worden gemeten en aangetoond - en dat in bijna alle divisies.

Gealan begon eind jaren negentig al rekening te houden met recycling in haar productontwikkeling. Het doet dit niet alleen bij het ontwerpen van nieuwe gereedschappen voor de productie van profielen, maar ook bij de productie van de profielen zelf en de recycleerbaarheid van het eindproduct. De producten van Gealan zijn dus duurzaam ontworpen, van de eerste ontwerpschets tot het recycleerbare eindproduct. Door deze gerecyclede materialen kunnen grote hoeveelheden CO2 worden bespaard: voor elke ton gerecycled materiaal kan ongeveer twee ton CO2 worden bespaard. Om precies te zijn gebruikte Gealan in 2021 ongeveer 21.500 ton gerecycleerde materialen, wat een CO2-besparing oplevert van ongeveer 43.000 ton in vergelijking met het gebruik van nieuwe materialen.

Meer informatie:
Gealan
Info@gealan.de
www.gealan.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.