Bedrijfsresultaat van keukenfabrikant Nobia daalt fors

De keukenfabrikant Nobia heeft zijn tussentijdse resultaten over het derde kwartaal van 2022 gepubliceerd . De netto-omzet steeg naar 318 miljoen euro, wat een jaar eerder nog kwam op 294 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde tot circa 7 miljoen euro, wat neerkomt op een bedrijfswinstmarge van 2,2% (2021: 7,1%). 

De omzet in het derde kwartaal groeide autonoom in alle regio's, voornamelijk dankzij hogere gemiddelde orderwaarden. Het bedrijfsresultaat daalde als gevolg van hogere kosten als gevolg van inflatie, uitdagingen in de toeleveringsketen en investeringen in distributie-initiatieven in het VK. Om de rentabiliteit van de onderneming te verzekeren, moeten de vaste kosten van de hele groep worden verlaagd.

In Scandinavië bleef de orderportefeuille sterk, voornamelijk dankzij de solide vraag in het projectsegment. De autonome groei van 7% in het derde kwartaal was echter vooral het gevolg van prijsstijgingen. 

Bron: Moebelmarkt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.