Dit is de Domotex 2023: 'innovatief, inspirerend & informatief'

Nog maar ongeveer tweeënhalve maand tot de start van Domotex 2023, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking in Hannover. Van 12 tot 15 januari biedt het komende evenement opnieuw talrijke hoogtepunten in alle product segmenten.

Domotex 2023 biedt creatieve installaties, presentaties van duurzame producten en een spannend conferentieprogramma. "We zijn verheugd om na zo'n lange tijd eindelijk weer een bewogen en innovatieve Domotex aan te bieden. In januari kunnen bezoekers zich verheugen op nieuwe formats en contactpunten, evenals op veel inspiratie en informatie in alle expositieruimtes", verklaart Sonia Wedell-Castellano, Global Director van Domotex.

Presentaties en discussies van topklasse op Domotex On Stage
De thema's duurzaamheid en circulaire economie lopen als een rode draad door de Domotex On Stage conferentie, die plaatsvindt in hal 23 als onderdeel van de speciale display area 'The Green Collection'. Geïnteresseerde toehoorders kunnen diverse en informatieve bijdragen verwachten over de focusthema's "Connecting Markets" , "Conscious Living" en "Colourful Nature". Deze omvatten de volgende presentaties:

  • Luxe tapijten moeten duurzaam zijn - Michael Christie, auteur en uitgever van de blog "The Ruggist".
  • Klantervaring als succesfactor in de B2B-handel - Kai Hudetz, IFH Köln
  • Duurzaamheid in interieurdesign - Elina Grigoriou, interieurontwerper en duurzaamheidsexpert
  • Supply Chain Law - Bernd Lange, lid van het Europees Parlement

Naast vele andere bijdragen van sprekers uit de politiek, verenigingen, interieurontwerp en handel.

Met sprekers uit deze verschillende vakgebieden biedt Domotex On Stage een holistische kijk op de uitdagingen van duurzaam design in de tapijt- en vloerbedekkingindustrie.

Mood Spaces - Inspirerende kamerinstallaties
De nieuwe Domotex Mood Spaces zijn een spannende bron van inspiratie voor retailers en interieurontwerpers. De kamerinstallaties, ontworpen door vijf internationale interieurarchitecten, vertegenwoordigen de nieuwste trends op het gebied van inrichting en weerspiegelen de wisselwerking tussen vloerbedekking en interieurontwerp. In de geest van concept stores laten de installaties zien hoe productcombinaties een samenhangende wereld kunnen vormen.

De Mood Spaces zijn samengesteld en ontworpen onder leiding van Holly Becker, interieurontwerpster, blogger en trenddeskundige uit Hannover. Naast Holly Becker nemen de gerenommeerde ontwerpers Mark Braun, Peter Fehrentz en Sebastian Herkner en het interdisciplinaire ontwerpduo Studio Besau-Marguerre, bestaande uit Eva Marguerre en Marcel Besau, deel aan de kamerinstallaties. De Mood Spaces bevinden zich in hal 2.

Genomineerden en winnaars - prijsuitreikingen op Domotex 2023
In januari 2023 vinden op Domotex verschillende prijsuitreikingen plaats. In samenwerking met Cover en Hali zullen de internationaal gerenommeerde Carpet Design Awards (CDA) 's werelds mooiste designtapijten in acht categorieën onderscheiden. De tapijten van de finalisten zullen tot de laatste dag van Domotex te zien zijn in hal 2. De CDA-uitreiking vindt live plaats op de tweede beursdag.

Ook de winnaars van de Parkett Star, Carpet Star en de Green Collection zullen worden gehuldigd. De prijsuitreikingen vinden plaats op 12 januari als onderdeel van Domotex On Stage. De winnaars van de Green Collection worden om 14.00 uur bekendgemaakt, gevolgd door de uitreiking van de Parkett Star om 17.00 uur.

Boden Schätze 
De opleiding textieldesign van de Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart toont exposities van hun ontwerpproject "Boden Schätze". Naast een grote technische vrijheid speelt duurzaamheid een essentiële rol in dit project. De studenten gaan ook in op vragen over esthetiek, (hedendaags) design, milieubewustzijn, bruikbaarheid en de grenzen van textiele vloerbedekkingen. De tentoonstelling toont de afzonderlijke stadia van het proces - van ontwerp tot patroonontwikkeling en de tapijten zelf. De uiteindelijke tapijten zijn geproduceerd door het TISCA-bedrijf in samenspraak met de studenten.

De vloerbedekkingsindustrie is zeer enthousiast over het evenement
De verwachtingen voor Domotex 2023 zijn hooggespannen. Meer dan 700 exposanten uit bijna 50 landen hebben hun deelname bevestigd.

Voor Caglar Kepekci, General Manager van Merinos, is deelname aan het komende evenement vanzelfsprekend: "We zullen zeker deelnemen aan Domotex in januari 2023. Het is de grootste industriële bijeenkomst met een internationaal karakter en een absolute must voor ons. Domotex is het ideale platform om bestaande handelspartners, geïnteresseerden en collega's uit de industrie te ontmoeten en ook om onze nieuwe producten efficiënt te presenteren aan een breed publiek in een beperkt tijdsbestek."

Eduardo Diaz, voorzitter van UNIFAM, kijkt ook uit naar het evenement: "UNIFAM, de Spaanse vereniging van fabrikanten van tapijt, vloerkleden en aanverwante producten verwelkomt de nieuwe editie van 's werelds grootste vloerbedekkingstentoonstelling, met hernieuwd enthousiasme om haar noviteiten te presenteren als resultaat van een constante inspanning op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie."

Ook van de kant van de bezoekers zijn de reacties op het evenement in januari uiterst positief. Zo is Michael Roithner, centraal inkoper voor vloerbedekking en tapijten bij POCO Einrichtungsmärkte GmbH, "van plan om Domotex 2023 op alle vier de beursdagen te bezoeken."

Domotex 2023 vindt plaats van 12 tot en met 15 januari in het beurscentrum van Hannover.

Meer informatie:
Domotex


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.