Piet Boon en de New Range Rover: 'een eerbetoon aan tijdloosheid'

Range Rover zet de zoektocht naar moderne luxe voort door in de voetsporen te treden van personen die zich onderscheiden door modern leiderschap en nieuwe inzichten. In deze ‘New Generation of Leaders’-campagne treedt deze keer de internationaal gevierde Nederlandse ontwerper Piet Boon voor het voetlicht. Op een tocht langs lopende en afgeronde projecten neemt de oprichter van Studio Piet Boon ons mee in zijn visie op nieuwe verfijndheid en modern leiderschap.


De New Range Rover P400 HSE.

Oneindig veelzijdig
Na de eerste succesvolle fase in de ‘New Generation of Leaders’-campagne met Sergio Herman, heeft Land Rover nu de handen ineengeslagen met ontwerper Piet Boon. Boon is een allrounder op het gebied van design: als creatieve volbloed laat zijn geest zich niet vangen voor één discipline. Studio Piet Boon is een wereldwijd opererende ontwerpstudio voor exterieurs, interieurs en producten, erkend voor het creëren van uitgebalanceerde ontwerpen die te karakteriseren zijn als subtiel, stijlvol, functioneel en tijdloos.

Dit is meteen ook het belangrijkste raakvlak tussen Piet Boon en Range Rover. Of zoals hij het zelf zegt: “Range Rover en Piet Boon delen hetzelfde DNA van tijdloosheid. Als ik een Range Rover van 40 jaar oud zie passeren, draai ik mij om en denk ‘wat een prachtige auto’. Maar ook met een Range Rover van 10 jaar oud is dat zo, en dat is toch wel behoorlijk uniek in de autowereld. Het is een prachtige luxeauto zonder dat hij posh is. Beter wordt het eigenlijk niet.”


Piet Boon bij het kantoorgebouw in Cromvoirt, een project van Studio Piet Boon.

Roadtrip in modern luxury
Tijdens de Ronde van Nederland die Piet Boon maakte, maken wij kennis met het nieuwe vlaggenschip van Land Rover, de New Range Rover. Een auto die het karakteristieke Range Rover kwaliteitsstempel draagt, zowel op het gebied van prestaties als voor wat betreft minimalistische precisie en comfort.

Waardevolle eigenschappen die niet alleen het concept ‘moderne luxe’ definiëren, maar ook de projecten van Studio Piet Boon die tijdens de Range Rover roadtrip de revue passeren: de eigen woning van Piet Boon in Oostzaan, het Studio Piet Boon hoofdkwartier iets verderop, de allernieuwste landmark van Amsterdam: het Rosewood Hotel in het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht en tot slot het kantoorgebouw op de golf course in Cromvoirt, waar Studio Piet Boon minimalisme met natuur wist te verenigen. Een dag in het teken van puurheid, kracht en tijdloosheid – gedeelde waarden waar Range Rover en Piet Boon elkaar in vinden.


Studio Piet Boon hoofdkwartier in Oostzaan.

New leadership
Van eenmanszaak naar internationaal architectuur- en designlabel, dat is een indrukwekkend succes. Piet Boon leerde door de jaren heen dan ook steeds profielen aan te nemen die sterker zijn dan hijzelf. “Daarom kan ik het mij permitteren om een casual leader te zijn. Dat kan alleen als je team heel erg goed is.” Piet ziet zichzelf in zijn huidige rol inderdaad meer als een tacticus op het achterdek van het schip, die wel de lijnen aangeeft, maar het werk overlaat aan het team. “Ik heb veel vertrouwen in mijn teams en laat ze vrij. Hooguit stuur ik ze af en toe eens bij om ze op het Piet Boon-pad van schoonheid, lange houdbaarheidsdatum en comfort te houden.”

Meer informatie:
Piet Boon
www.pietboon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.