Vergoeding voor ingezamelde matrassen en afvalbeheerbijdrage 2023 bekend

Sinds 1 januari 2022 zijn matrasfabrikanten en -importeurs verplicht om een afvalbeheerbijdrage te betalen over alle matrassen die vanaf dat moment zijn gefactureerd. Inzamelaars van matrassen, zoals gemeenten en afvalbedrijven en winkeliers of retailers, kunnen vanaf dezelfde datum een vergoeding ontvangen voor ingezamelde matrassen die door hen aangeboden zijn bij gecertificeerde matrasrecyclebedrijven. Stichting Matras Recycling Nederland (MRN) zorgt ervoor dat de regeling effectief en kostenefficiënt verloopt en de doelstellingen worden gehaald.Afvalbeheerbijdrage 2023 naar € 3,25
Het bestuur van MRN heeft besloten de bijdrage voor 2023 te verhogen naar € 3,25 per matras. Deze bijdrage geldt voor alle typen matrassen (1‑persoons- en 2-persoonsmatrassen, 1-persoons- en 2-persoonstoppers en baby- en kindermatrassen).

Vergoedingspercentage 2023 naar 60%
De vergoeding voor matrassen, die aangeboden worden bij de recyclebedrijven RetourMatras en Matras Recycling Europe, wordt voor 2023 verhoogd naar 60% van de kosten.

Ruim 1 miljoen matrassen
"Doordat we met zijn allen succesvol hebben samengewerkt aan een goed eerste jaar zijn we in staat om de ambities naar boven bij te stellen", stelt Matras Recycling Nederland. Enerzijds hoeft de afvalbeheerbijdrage voor 2023 minder verhoogd te worden dan initieel begroot en verwacht is, anderzijds kan het vergoedingspercentage aan de verwerkingskant met een grote stap verhoogd worden.

Hiermee moet de inzameling van schone en droge matrassen gestimuleerd worden, zodat er nog meer matrassen worden aangeboden bij de recyclebedrijven. Inmiddels zijn er in 2022 al ruim 1 miljoen in Nederland verkochte matrassen aangemeld in de portal van MRN.

Meer informatie:
Matras Recycling Nederland
Ontariodreef 10
3565 BD Utrecht
023-5158870
info@mrn.nl
www.mrn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.