Froukje van Osch en Niels van den Beucken hebben tijdens een feestelijk moment als eerste in de Gemeente Helmond De Groene Pluim ontvangen, uitgereikt door wethouder Arno Bonte. Deze erkenning heeft Arte behaald als koploper in de keukenbranche en als inspirator voor andere bedrijven op het gebied van duurzaamheid.Arte is van binnenuit bevlogen en geïnspireerd om de beste te zijn op het gebied van stenen werkbladen. Arte houdt daarin rekening met iedereen die bij de productie betrokken is, van groeve tot en met het blad in de keuken. Duurzaamheid zit in het DNA, en door de inspanningen van Arte worden ketenpartners, klanten en andere stakeholders gestimuleerd om eigen duurzame ambities te realiseren.

De Groene Pluim is een stimuleringsprogramma gericht op de intrinsieke motivatie van bedrijven om goed te doen. Met De Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien, om andere bedrijven te inspireren. Op die manier laat het bedrijfsleven zien dat er niet alleen wordt gedacht aan geld verdienen, maar ook aan duurzaamheid, klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld.

Froukje van Osch: “We merken dat er in het bedrijfsleven steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. We zijn trots dat we koploper zijn. Dit jaar hebben we al mooie mijlpalen mogen vieren, waaronder het B Corp certificaat. De Groene Pluim is een erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Met onze voorbeeldfunctie inspireren we anderen om zo samen te zorgen voor een betere wereld.”

De stichting Groene Pluim werkt samen met gemeentes in Nederland om nieuwe community’s op te zetten met koplopers. Iedereen kan zich aanmelden voor De Groene Pluim en koplopers kunnen worden aangedragen door gemeentes om een certificaat te ontvangen.

Meer informatie:
Arte keukenbladen
www.artegroep.nl