MKB-Nederland: 'Zie het als kans'

Kilometers registreren is straks verplicht

Je CO2-voetafdruk bijhouden en kilometers registreren als bedrijf klinkt als wéér zo’n verplichting. "Maar wist je dat het je geld oplevert en je bedrijf aantrekkelijker maakt voor nieuw personeel? En het is nog duurzaam ook", schrijft MKB-Nederland. Vandaar delen ze vijf tips om het slim aan te pakken.Kijk eens wat het oplevert
Rein Aarts van platform Breikers: "Vaak ligt er nog wel ergens een reiskostenregeling van diep uit de vorige eeuw, zijn er een paar leaseauto’s en huren ze een paar parkeerplekken, maar niemand heeft het overzicht." Toch is het zijn ervaring dat mobiliteit bij veel bedrijven de derde kostenpost is. "Na je personeelskosten en je huisvesting. Als dat besef er eenmaal is, dan wordt het voor veel ondernemers ineens wél interessant om de reiskosten voor personeel  in kaart te brengen en slimmer te organiseren."

Breikers is een platform dat werkgevers in Noord-Holland helpt bij hun transitie naar slimme en duurzame mobiliteit. Sinds 2020 heeft Aarts al driehonderd bedrijven in de Amsterdamse regio geholpen. De ervaring leert dat ondernemers in beweging komen als het in de kosten scheelt, maar ook om andere redenen. Bijvoorbeeld als ze zichzelf aantrekker willen maken voor personeel: veel medewerkers vinden een mobiliteitsbudget interessanter dan alleen een kilometervergoeding voor de auto. Of een bedrijf wil het personeel meer in beweging krijgen: dan staat vitaliteit voor dus voorop. "Voor een ondernemer werkt duurzame mobiliteit alleen als het hem of haar op de een op andere manier iets oplevert", denkt Aarts.

Lees hier alle vijf de tips.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.