Ambitieuze zoon Robert Timmerman:

"Zou mooi zijn om ons vakmanschap ook over de grenzen te tonen"

Eind negentiger jaren ontwikkelden Henri en Ilona Timmerman hun interieurcollecties met niche producten. Toen zij in 2001 van het westen van het land naar het Gelderse Hummelo verhuisden, openden ze daar hun Roode Loper woonwinkel. Vol verschillende producten, waaronder de ‘flatweave’ traplopers en kleden van Roger Oates.

Vanaf 2013 kwam zoon Robert Timmerman (31) in de zaak en werd De Roode Loper officieel een familie- bedrijf. Door de jaren heen werden er twee winkels geopend, een in Leiden en in Utrecht. Robert, die over een tijdje het stokje overneemt, is ambitieus: hij wil de grens over. 


Robert en Henri Timmerman.

In een interview met De Volkskrant vertelt hij dat zijn droom verder reikt dan de Randstad. "We maken een typisch West-Europees product en wij lopen in Nederland voorop. Het zou mooi zijn om ons vakmanschap ook over de grenzen te tonen." Door de toenemende belangstelling voor traplopers veranderde het bedrijf begin deze eeuw in een gespecialiseerde winkel, uitgebreid met meerdere lopercollecties.

Deze specialisatie was volgens het bedrijf absoluut noodzakelijk omdat de kennis van lopers en het complexe plaatsen daarvan grotendeels verdwenen was. "Wij wilden alles kunnen aanbieden, geplaatst en wel. Onze collectie-wens is gerealiseerd; wij kunnen alles aanbieden wat er is op het gebied van lopers. En wat het plaatsen ervan betreft; wij werken inmiddels met een kleine groep zeer ervaren en buitengewoon vakkundige stoffeerders", valt te lezen op de website.

Meer informatie:
Roode Loper
Dorpsstraat 14
6999 AD Hummelo
0314 – 384600
www.deroodeloper.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.