Miriam van der Lubbe, Creative Head van Dutch Design Week:

“Nieuwe generatie ontwerpers is opgestaan"

Dutch Design Week 2022 (DDW) stond in het teken van ons klaarmaken voor alles wat er op ons als samenleving afkomt en het smeden van slimme coalities om daarmee om te kunnen gaan.

'Get Set… We’re on a mission!' was het thema van DDW22. Een sterk gevoel van urgentie was duidelijk terug te zien bij de ontwerpers en studio’s die deelnamen aan DDW22. Concrete actie, oplossingen en betekenisvolle samenwerkingen kenmerkten deze editie van Dutch Design Week.De aantrekkingskracht van DDW22 was groot, ook op internationale bezoekers, beleidsmakers en organisaties die de kracht van design onderkennen. Een geslaagde editie, waarin deelnemers en bezoekers elkaar inspireerden met positieve verhalen die het vertrouwen en optimisme voeden.

Miriam van der Lubbe, Creative Head van Dutch Design Week:
“We zien dat een nieuwe generatie ontwerpers is opgestaan. Zij reflecteren op de vele complexe en urgente vraagstukken van deze tijd. Dutch Design Week is een uniek platform, waar de ontwerpcommunity hun vernieuwende ideeën deelt en de interactie aangaat met bezoekers, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Terwijl DDW qua bezoekersaantallen terug is op het niveau van topjaar 2019, blijven we focussen op kwaliteit en het in positie brengen van deze onmisbare ontwerpkracht. De ambitie en noodzaak om te groeien naar het beste platform is groter dan ooit.”

DDW22 Ambassadors Dinner ©about.today
Andrea Trimarchi & Simone Farresin (Formafantasma) ambassadeurs van DDW22: “Dutch Design Week is er door de jaren heen altijd in geslaagd om haar licht te laten schijnen op nieuwe stemmen en talenten. Die moeten beschermd en gekoesterd worden en hebben een plek nodig waar ze hun ideeën voor het voetlicht kunnen brengen. DDW biedt precies dat: een flinke dosis energie en goede plekken. DDW is een viering van ideeën.”

Marjan van Aubel, solar designer en ambassadeur van DDW22:
“Dutch Design Foundation is ook partner van de Solar Biënnale en dat is zo’n duidelijke ondersteuning van de missie om voor de toekomst te ontwerpen. Dat kathedraaldenken delen we heel erg en gaat eigenlijk altijd over systemen herzien. Daarvoor moet je groter kijken en samenwerken met andere industrieën en partijen.”

De data voor volgend jaar zijn al bekend. DDW23 zal gehouden worden van 21 t/m 29 oktober 2023. 

Meer informatie:
Dutch Design Week
www.ddw.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.