Ornella is creatie van Sandra Benhamou

Veronese en Sandra Benhamou delen een gemeenschappelijke passie: Italiaanse knowhow en levenskunst. De ontmoeting tussen Ruben Jochimek, artistiek directeur van Veronese, en Sandra Benhamou, interieurarchitecte, resulteerde als vanzelf in Ornella, een vintage-geïnspireerde ophanging van Murano-glas.


© Anne-Emmanuelle Thion

Het idee van Ornella werd geïnspireerd door een rondleiding van Ruben Jochimek door de Veronese-archieven. Dit archief, gelegen in de kelder van de Parijse showroom, biedt een reis terug in de geschiedenis van de decoratieve kunsten. Langs de gangen vol vormen en kleuren ontdekken we alle aspecten die Murano-glas kan aannemen. Om geometrische en florale elementen beter te begrijpen, kunnen we voelen en experimenteren met het eeuwenoude materiaal.

Sandra Benhamou, gepassioneerd door het design van de jaren 1960 en 1970, raakte in de ban van de vintage Corteccia, die was geïnspireerd op de schors van bomen. Omdat ze wist dat ze een verticale ophanging wilde creëren, koos Benhamou kristal en amberkleurige tinten Murano-glas om van Ornella een lichtsculptuur te maken die zacht omgevingslicht uitstraalt.

Onder invloed van haar Italiaans-Tunesische afkomst haalt Sandra Benhamou haar inspiratie uit de Italiaanse film en muziek. De vorm en sensualiteit van dit stuk doen haar denken aan het romantische lied "L'appuntamento" van de Milanese zangeres Ornella Vanoni, dat de naam van het stuk, Ornella, inspireerde.

Meer informatie:
Veronese
www.veronese.frPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.