JUNG laat zijn licht op de toekomst schijnen

Lichtschakelaar- en domoticaspecialist JUNG laat zijn licht op de toekomst schijnen. Met het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat voor een stijgend aantal producten en actieve deelname en steun aan meerdere innovatieve, groene (oefen)projecten, zoals de Solar Decathlon Europe-wedstrijd en het circulaire bouwsysteem BetaPort, bewijst JUNG zich klaar te stomen voor een toekomst met respect voor morgen.Eco-optimalisatie
JUNG trekt de kaart van duurzaamheid met de internationaal erkende stempel Cradle to Cradle Certified®. Letterlijk vertaald ‘van wieg tot wieg’ staat dit principe voor het volledig herbruikbare karakter van gebruiksvoorwerpen en procedés. JUNG behaalde dit label, als eerste producent wereldwijd, voor zijn KNX-producten.

Ook verschillende programma's, zoals LS 990, LS CUBE, AS 500, A 550, A FLOW en A CREATION worden volgens de vijf Cradle to Cradle-vereisten vervaardigd. Deze zijn de gezondheid van materialen (geen giftige stoffen), het hergebruik van de materialen (bij productie en na gebruik), de productie via duurzame energie, de zorg voor water en tenslotte sociale eerlijkheid. Waarden die JUNG al 110 jaar in het DNA draagt maar nu officieel als eco-optimalisatie worden erkend.Een blik op de stad van morgen
Een groene stap buiten de fabrieksmuren van JUNG is het steunen en faciliteren van duurzame, innovatieve initiatieven. Voor de eerste Solar Decathlon Europe-competitie in het Duitse Wuppertal ondersteunde JUNG twee teams met state-of-the-art elektrische uitrusting, baanbrekende smart-home technologie en decennialange elektrotechnische knowhow. De internationale wedstrijd focust op materiaalbesparende en energie-efficiënte architecturale en ingenieurs-realisaties. De editie in Wuppertal legde voor het eerst de klemtoon op urban living & construction.

Knappe koppen van dienst waren de teams RoofKIT van de Karlsruhe Institute of Technology (KIT) en het coLLab project of the HFT in Stuttgart, waarbij RoofKIT met de hoofdprijs er vandoor ging. Hun winnende project vertrok vanuit het idee dat de stad van vandaag de bron van de stad van morgen moet worden, waarbij vooral ruimte optimaal benut wordt door in de hoogte bij te bouwen. Om hun visie te onderbouwen, ontwikkelde het team houten modules die snel en makkelijk tot individuele of collectieve woonunits kunnen worden ‘gestapeld’ en waarvan het elektrotechnische deel is uitgerust met een gloednieuw JUNG KNX RF (Radiografisch)-systeem. Door de RF-techniek is deze toepassing uitermate geschikt voor renovatieprojecten – zoals het door de jaren heen bijbouwen in de hoogte – waarbij het niet mogelijk is nieuwe bekabeling voor smart-control aan te leggen.

Modulair en mobiel bouwen
Een tweede modulaire bouw- en woonproject waaraan JUNG zijn medewerking aan verleent, is het ambitieuze en prestigieuze BetaPort – onderdeel van het grotere Urban Beta, een studio die streeft naar een vernieuwende, inclusieve, onconventionele en veranderlijke manier van bouwen. Het resultaat zijn CO₂-negatieve gebouwen die op vraag van de klant samengesteld en gebouwd kunnen worden, waarbij de klant zelf het proces in handen kan nemen. In dat geval wordt die bijgestaan door Artificial Intelligence, die de koper begeleidt van configuratie tot constructie. JUNG rustte alle BetaPort-gebouwen uit met schakelaars en contactdozen.

Meer informatie:
JUNG
www.jung.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.