Duo-tentoonstelling textieldesigners Nathalie Van der Massen en Sizar Alexis

Op vrijdag 4 november opent Atelier Ecru Gallery in Gent een duotentoonstelling met de Belgische textieldesigner Nathalie Van der Massen en de Zweeds-Irakese designer Sizar Alexis.

Beide designers tonen nieuw werk speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling, aangevuld met een aantal oudere werken. Daarnaast hebben ze ook samen een uniek nieuw werk gemaakt, gebaseerd op verschillende gesprekken en een diepgaand materiaalonderzoek. De werken van Van der Massen en Alexis delen een zekere vorm van sereniteit, tactiliteit en geometrie. Hoewel ze met compleet verschillende materialen werken — Van der Massen gebruikt textiel, Alexis hout — vinden ze elkaar in een gedeelde liefde en respect voor erfgoed en vakmanschap.

Het nieuwe werk dat ze samen maakten, kan in die optiek worden gezien als een hedendaagse interpretatie van een traditioneel gebruiksvoorwerp: de tronen uit het oude Mesopotamië. De troon of kursi symboliseerde in de beschaving van Mesopotamie het goddelijke of zijn vertegenwoordiger - zoals een koning - waardoor alleen mensen met gezag er recht op hadden. Voor deze samenwerking bekleedde Van der Massen de stoel met een uniek textielwerk, dat als een extra huid of harnas over de stoel heen ligt. Het resultaat is een stuk vol tegenstellingen: zwart en wit; sculpturaal en toch fragiel. Met deze samenwerking zetten beide ontwerpers een stap terug naar de essentie van hun praktijk: de materie - gewone en ongewone - vormde de verbinding en de inspiratie voor de samenwerking. 

Meer informatie:
Atelier Ecru Gallery
www.weareatelierecru.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.