Managing director Vincent Verhaert: “Bezoek sterk groeiende Equilli op Meubelbeurs Brussel”

Equilli, de Belgische producent van wetenschappelijk onderbouwd slaapcomfort, kan de afgelopen jaren een sterke groei voorleggen in de Benelux. Naast een behoorlijke uitbreiding van het dealernetwerk werd ook geïnvesteerd in de eigen productie infrastructuur, een verbetering van het productaanbod en een uitbreiding van het team. Reden te meer om het bedrijf uit Boortmeerbeek (België) een bezoek te brengen op de Meubelbeurs.

Het verhaal van Equilli start aan de Universiteit van Leuven, waar de oprichters in 2015 besloten om hun academisch onderzoek naar slimme slaapsystemen te vertalen naar een tastbaar product. Zo ontstond de Equilli-matras: een modulaire matras op maat, die individueel slaapcomfort vooropstelt en waarbij ook na aankoop nog aanpassingen mogelijk zijn.

Persoonlijk aangepaste matras
De filosofie van Equilli is: beter slapen begint bij een persoonlijk aangepaste matras. Maar hoe weet je welke matras het meest geschikt is? “Bij Equilli neem je plaats op een meetmatras (of Sleep Scan), die rekening houdt met je lichaamsprofiel en slaappositie in zowel zij- als rugligging”, vertelt Vincent Verhaert, managing director van Equilli. “Het systeem is zowel voor de klant als voor de verkoper erg eenvoudig in gebruik. Het enige dat de klant moet doen is even in zij- en ruglig op onze meetmatras gaan liggen en onze sensoren en software doen de rest.”

Distributie via slaapspecialisten
Voor de distributie richt Equilli zich op de beste slaapspeciaalzaken in België en Nederland. “Het dealernetwerk in België blijft gestaag groeien terwijl we in Nederland fors uitbreiden”, aldus Vincent. “We mikken op een zestigtal winkels in de Benelux.” Sinds begin dit jaar werkt het bedrijf hiervoor samen met Dennis Poffers, de agent voor Equilli in Nederland. Samen met Alex Schonewille, die reeds eerder aan boord was, vertegenwoordigt hij het merk. Dit ervaren duo krijgt de klus geklaard.  Ondertussen hebben al een tiental extra dealers toegezegd.Eigen productie en nieuwe producten
Sinds april 2020 heeft Equilli de productie van haar matrassen volledig in eigen handen. Zo is er meer controle over de kwaliteit en service en zijn er meer mogelijkheid tot flexibiliteit. Het productgamma is verder uitgebreid met kwalitatieve boxsprings en bedden die ondertussen ook volledig in-house worden gemaakt door het productieteam.

Meubelbeurs Brussel
Wil je meer weten? Bezoek Equilli op de Meubelbeurs Brussel van 6 tot 9 november, hal 6 stand 210. Maak eenvoudig een afspraak via de online agenda op. Weet je nog niet precies wanneer? Geen probleem, ook zonder afspraak ben je meer dan welkom.Meer informatie:
Equilli
Loobeekstraat 6
3190 Boortmeerbeek
+32 (0) 16 79 53 08
info@equilli.com
www.equilli.com

Alex Schonewille
alex.schonewille@equilli.com
+31 652 73 16 26

Dennis Poffers
dennis.poffers@equilli.com
+31 616 88 44 80


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.