'Boete voor exporteren schuim uit matrassen'

Het recyclingbedrijf uit Lelystad moet van de rechter een boete betalen, omdat het in 2020 een lading schuim uit oude matrassen wilde laten verzenden naar de Verenigde Arabische Emiraten. Al zou het met goede bedoelingen geweest zijn, volgens de rechter was dat in strijd met een Europees uitvoerverbod voor afvalstoffen. De boete bedraagt 2000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat meldt Omroep Flevoland.Het gaat om de organisatie RetourMatras, dat polyurethaanschuim verpakt in balen van 450 kilogram per stuk. Dat was in 2020 via een tussenhandelaar verkocht aan een meubelmaker in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), maar een controleur hield de verzending tegen. Die gaf aan dat het schuim afval was en daarvoor gold een uitvoerverbod.

Jarenlang werd RetourMatras bestuurd vanuit het kantoor in Nieuwerbrug aan den Rijn, kleinschalig en knus, dat past bij het familiebedrijf dat het van oorsprong is. Directeur Nanne Fioole voelde zich als een vis in het water in het pittoreske dorp waar hij en zijn vrouw ook woonden. Toch werd in 2021 de keuze gemaakt om te verhuizen naar een groter kantoor, want het bedrijf groeide door een daar hoorde ook een professionele backoffice bij.

In Bodegraven aan de oprit van de A12 werd een passende kantoorlocatie gevonden met de juiste groeicapaciteit. Ondertussen liepen de recyclinglocaties op volle toeren en werden de processen steeds verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.