Mark Straatman en Bjorn van Herk, nieuw elan binnen Leotex:

"Wij zijn commerciëler ingesteld en bereid te investeren in het bedrijf"

Afgelopen september zijn er op bestuurlijk niveau veranderingen doorgevoerd binnen Leotex, die de organisatie van nieuw elan moeten voorzien. Zo hebben Mark Straatman en Bjorn van Herk het stokje overgedragen gekregen van de teruggetreden Inge Debets. De twee kersverse directeuren van de groothandel in meubelstoffen hebben besloten een wat andere koers te gaan varen.


Mark Straatman en Bjorn van Herk, de directie van Leotex.

"Wij zijn wat commerciëler ingesteld", trapt Bjorn af. "Zo zijn wij eerder bereidt om te investeren in het bedrijf. Zo hebben we ons de laatste tijd vol op ingezet om het gehele assortiment met 10% te laten groeien en willen we de samenwerking met de klant intensiveren."

Mark geeft een voorbeeld: "Collectioneren deden we tot nu toe nog niet samen met onze partners. Hier staan we nu wel voor open. Wij geloven namelijk sterk in deze wisselwerking, waardoor zij én wij er profijt van krijgen." Hierdoor wordt private-label ook een mogelijkheid, waar veel vraag naar is. "Meubelfabrikanten zijn op zoek zijn naar manieren om zich te kunnen onderscheiden. Ze willen iets dat niet overal te krijgen is. Dat kunnen wij bieden."


Een aantal stoffen uit de collectie van Leotex gestoffeerd op een meubel.

Dekkingsgraad EU
Deze commerciële instelling uit zich ook op andere manieren. Zo is Leotex achter de schermen bezig om haar dealernetwerk uit te breiden, zodat er meer markten aangeboord kunnen worden binnen en buiten de EU. "We geloven dat hier nog veel kansen liggen. En als er meer te halen is, waarom zou je dit dan laten liggen? Nu is er de tijd om gas te geven en je ook te focussen op andere markten. Daarbij is het wel belangrijk om je bestaande klanten niet uit het oog te verliezen", stelt Bjorn.

"Tuurlijk is het altijd een uitdaging om voet aan de grond te krijgen", erkent Mark, "maar de knowhow en het product hebben we al. Vandaar dat we nu op zoek zijn naar geschikte agenten, die ons kunnen vertegenwoordigen in andere Europese landen." Zo zijn er laatst agenteschappen voor Leotex aan de slag gegaan in Bulgarije en Portugal. Binnen de kortste keren zullen er ook agentschappen starten in het VK, Frankrijk en België. Als Europa volledige dekking kent liggen er ook nog mogelijkheden buiten Europa. Vanzelfsprekend heeft Leotex ook daar al wel klanten, maar zijn die markten nog lang niet volledig ingevuld.


Een aantal stoffen uit de collectie van Leotex gestoffeerd op een meubel.

Professionalisering
Ook professionalisering is volgens beide heren een aandachtspuntje. De directe communicatie staat als een huis, maar Bjorn legt uit dat er nog een slag te slaan is. "Denk aan het optimaliseren van de website. Niet alleen dat hij gebruiksvriendelijker wordt, maar ook dat er ook online orders kunnen worden ingevoerd."

Ontwikkelen
Stilstaan doen ze dus niet in Hilvarenbeek. En dat terwijl de markt al een tijd onzeker is. "Je kunt niet stil gaan zitten, juist nu niet. Daarom zijn we als bedrijf vol aan het ontwikkelen", aldus Mark. En daar lijkt Leotex de vruchten al van te plukken. "Ondanks dat de orders op onze bestaande artikelen terugliepen, zien we de laatste tijd de omzet stijgen. Dit hebben wij vooral te danken aan een aantal nieuwe collecties welke enorm goed aanslaan. Deze worden niet alleen door bestaande klanten in collectie genomen, maar opent ook deur naar nieuwe klanten."

Mede doordat Mark en Bjorn de toekomst positief tegemoet zien zal Leotex van 10 t/m 13 januari 2023 deelnemen aan Heimtextil. Op de beurs in Frankfurt zullen de nieuwste meubelstoffen gepresenteerd worden. Ook de deelname aan Proposte (april 2023) staat al gepland. Voor het eerst zal de groothandel in Cernobbio zich ook daar presenteren.

Meer informatie:
Leotex B.V.
Slibbroek 39
5081 NR Hilvarenbeek 
088 557 7888
leotex@leotex.nl
www.leotex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.