Zes jaar cel geëist voor verdachten die cocaïne verstopten in container sanitairbedrijf Van Marcke

Op 12 augustus 2020 opende een chauffeur van sanitairbedrijf Van Marcke uit Aalbeke de laadbak van zijn vrachtwagen, toen drie mannen het ineens op een lopen zette. In diezelfde container werd namelijk door de politie een vondst van cocaïne gevonden met een straatwaarde van minstens 62,5 miljoen euro. 

Afgelopen woensdag, 19 oktober, zijn drie mannen voor de rechtbank van Kortrijk verschenen om zich te verantwoorden voor hun rol bij deze vondst. 

Volgens de Belgische krant Focus WTV is de hoofdverdachte een 29-jarige man uit Meetjesland. Hij zou diezelfde dag nog naar het sanitairbedrijf hebben gebeld en er toen achter zijn gekomen dat de container al afgehaald was. Hij riskeert zes jaar cel, alsook de man die de drie heren opdracht zou hebben gegeven de container naar de haven te brengen. De chauffeur en de uithaler riskeren een celstraf van drie jaar, volgens de krant. Uitspraak volgt op 16 november.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.