Engels bedrijf heeft meer dan 200 slaapwinkels

Grootste beddenleverancier van Groot-Brittannië koopt merk Eve Sleep

Eind september werd het duidelijk dat matrassenmaker Eve Sleep in financiële nood verkeerde. Zo was het bedrijf op korte termijn op zoek naar investeerders. Er begon namelijk een eind te komen aan de financieel reserves, zo bleek uit een halfjaarbericht van de matrassenleverancier.

Nu is bekend geworden dat Eve Sleep overgenomen is door Bensons for Beds, nadat het ten onder ging door een 'economische tsunami'. Eerder dit jaar daalde de aandelenkoers zelfs met meer dan 80 procent. Bensons for Beds wordt door velen gezien als de grootste beddenverkoper van Groot-Brittannië, met 200 winkels en meer dan 70 jaar ervaring.Echter zorgt de overname van Eve Sleep bij sommige mensen voor gefronste wenkbrauwen. Zo laat Joep Verbunt, eigenaar van Matt Sleep, van zich horen op social media: "Helaas waren wij niet in de gelegenheid om een ​​bod uit te brengen. Niet in het belang van de schuldeisers en werknemers..."

Nick Collard, chief executive van Bensons, zei dat het merk Eve Sleep de groep zal helpen om "een bredere groep klanten aan te trekken". Hij voegde eraan toe: "Eve Sleep is een merk waarvan we weten dat het sterk resoneert met belangrijke klantgroepen en we kijken ernaar uit om het volledige potentieel ervan te ontsluiten omdat het profiteert van onze schaal en ons bereik."

Bron: The Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.