Investeringen groeien ruim 3% in augustus

In augustus 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 3,1 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat meer is geïnvesteerd in gebouwen, machines en personenauto’s. De investeringen in infrastructuur lagen echter lager dan een jaar eerder.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Augustus 2022 had een werkdag meer dan augustus 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in oktober ongunstiger dan in augustus.Omstandigheden investeringen in oktober ongunstiger
Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.De omstandigheden voor investeringen zijn in oktober ongunstiger dan in augustus volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de ondernemers in de industrie minder positief waren over hun orderpositie, de interbancaire rente steeg en de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen groter was.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.