Duitse keukenmeubelindustrie realiseert flinke omzetstijging

Volgens officiële statistieken realiseerde de Duitse keukenmeubelindustrie in augustus 2022 een omzetstijging van 37,88% in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar. In totaal werd er ruim 481 miljoen euro gegenereerd. Dat meldt Moebelmarkt. 

Dit saldo moet ook worden gezien tegen de achtergrond van de lagere vergelijkende waarden: in augustus 2021 had de Duitse keukenmeubelindustrie een omzetdaling van ongeveer acht procent.


Foto: Duitse Keuken Import.

In augustus 2022 werd in Duitsland een plus behaald van 32,94% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De buitenlandse omzet steeg zelfs met 44,48%. Zo steeg de exportquote in augustus tot 44,84%.

Gecumuleerd over de eerste acht, statistisch geregistreerde maanden van het jaar, heeft de industrie al meer dan 4,1 miljard euro omgezet. Een stijging van 12,77% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.