Verschillende interieurbedrijven op prestigieuze lijst 'honderd beste ontwerpen van Nederland'

Met ingang van dit jaar publiceert Designlink jaarlijks onder de naam G100 een lijst van de honderd best ontworpen Nederlandse producten. Onder andere producten van Auping, Tarkett, Circuform, Ahrend, Artifort, B&C International en Sit-i. Dit jaar dus voor het eerst. Waarom? Om te laten zien waar we in Nederland op het gebied van industrieel ontwerpen goed in zijn. Dat meldt de onafhankelijke stichting in een persbericht.


Producten van Ahrend, Tarkett en B&C International. Bekijk hier de gehele lijst met beste ontwerpen van Nederland.

Honderd producten en product-dienstcombinaties die letterlijk en figuurlijk (wel) iets is toevoegen. Producten die niet alleen goed functioneren, goed te gebruiken zijn, er hartstikke goed uitzien, origineel en innovatief zijn. Een antwoord geven op de vraag achter de vraag maar vooral ook waar industrieel ontwerpers hebben bijgedragen aan de oplossing van echte problemen

"Sinds 1986 organiseerde we de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp. Aanvankelijk als een benchmark met name voor onervaren opdrachtgevers, en later als een keurmerk voor goed industrieel ontwerp", aldus Gerbrand Bas, directeur van Designlink. "Vanaf dit jaar interpreteren we ‘goed’ strikter als relevant en verantwoord en dat illustreren we niet alleen aan de hand van de eindresultaten, de producten, maar ook de verhalen erachter."

G100
Honderd Nederlands best ontworpen producten die niet alleen relevant zijn (alleen toevoegen waar iets ontbreekt, een oplossing zijn van een echt probleem) maar ook innovatief en/of origineel zijn, bijzonder goed zijn vormgegeven (de overige GIO criteria), ontworpen zijn in Nederland, door een Nederlandse ontwerper of voor een Nederlands bedrijf en niet ouder (marktintroductie) zijn dan 2 jaar.

Dutch Design Week
Vijfentwintig van deze 100 producten zijn in Eindhoven van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober te zien in Hal 4 van het Klokgebouw, het hart van de Dutch Design Week. Als een fysiek product, producten die te groot of te duur zijn zoals bijvoorbeeld een landbouwmachine, virtueel als een VR presentie. Zeven inspirerende cases van toonaangevende ontwerpbureaus maken bovendien duidelijk hoe het ontwerpproces in zijn werk gaat. Zoals de Ocean Cleanup en Helpsoq. Aan de hand van schetsten, modellen en presentaties.

G100 wordt georganiseerd door Designlink en mede mogelijk gemaakt door haar partners: Dutch Design Week, Mikrocentrum, BNO en CLICKNL.

Designlink
De onafhankelijke Stichting Designlink staat voor een professionele designketen en doet onder andere door middel van organiseren van prijzen zoals de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp. Deze GIO’s die sinds 1986 werden toegekend aan ruim 1000 producten heten vanaf nu G100. Het lidmaatschap van Designlink is in de meeste gevallen gratis. Netwerkleden worden actief geïnformeerd over projecten, profiteren van kennis, maken deel uit van een uniek netwerk van designprofessionals en genieten korting op de activiteiten.

Bekijk hier de lijst met honderd beste ontwerpen van Nederland.

Meer informatie:
Designlink
info@designlink.nl
www.designlink.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.