Brabantia vertrouwt op verticaal groen

Het nieuwe hoofdkantoor van interieurmerk Brabantia in Valkenswaard is recentelijk opgeleverd. Om de ruimte een duurzame uitstaling te geven is er gekozen voor verticaal groen, in de vorm van 88 m² volledig geautomatiseerde LivePanel indoor plantenwanden van Mobilane.Klimaatneutraal gebouwd
Het gehele kantoor, ontworpen door Gert Jan Kruijning van AA Architecten, is klimaatneutraal en volgens de BREEAM-norm gebouwd. De groene wanden zijn geïnstalleerd door Ten Brinke Interieurbeplanting. Het skelet van het gebouw is volledig uit hout vervaardigd. De groene wanden in het kantoor brengen de natuurlijke uitstraling naar binnen en zorgen daarnaast voor veel voordelen, zoals zuurstofproductie en een verbeterd indoor klimaat. 

Natuurlijke overgang van buiten naar binnen
"Het implementeren van verticaal groen in het ontwerp is door de architect bedacht, naar aanleiding van het eisenpakket van Brabantia. De eisen waren; veel groen, duurzaam, prettige atmosfeer en een natuurlijke overgang van buiten naar binnen", aldus Thomas Deenen, commercial director Brabantia Benelux & DACH. 'De groene wanden zijn een echte eyecatcher, een beeldbepalend onderdeel van het interieur. Het verticaal groen ziet er erg mooi uit, geeft een warm en natuurlijk gevoel en een frisse geur."

Innovatief en duurzaam groene wandsysteem
LivePanel Indoor is een innovatief en duurzaam systeem op het gebied van verticaal groen. Het is geschikt voor installatie tegen nieuwe en bestaande wanden. Hierbij is het mogelijk om de groene wanden handmatig, automatisch of door middel van een tank water te geven. Voor de wanden bij Brabantia is gekozen voor automatische watergift.

Meer informatie:
Mobilane
www.mobilane.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.