House of Thol start crowdfundingsactie: 'Voor 25 november hebben we € 16.000 nodig'

Innovatief ontwerpmerk House of Thol start op 20 oktober 2022 een crowdfunding campagne op Kickstarter voor de nieuwe ‘Patella Crescenda’: Kweekset om het hele jaar verse microgroentes te kweken, gewoon op het aanrecht.

Wegens de hoge voedingswaarde en de betrekkelijk eenvoudige en snelle jaar-ronde kweek, worden microgroentes gezien als toekomstbestendig gewas dat een belangrijke rol kan spelen in de wereldwijde strijd tegen voedselonzekerheid.  De Patella Crescenda (latijn: groeischotel) maakt het heel eenvoudig om microgroentes zelf het hele jaar in eigen huis te kweken.

Het glazen reservoir in de door House of Thol ontworpen Patella Crescenda hoeft slechts één keer per groeicyclus te worden gevuld en zorgt met een vacuum op een natuurlijk manier voor een constant waterniveau.

De RVS groeischijven zijn geschikt voor losse zaden en kunnen steeds opnieuw worden gebruikt, het patroon in de schijven maakt zaaien, oogsten en schoonmaken eenvoudig.

- De Patella Crescenda vermindert voedselverspilling: kweek wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.

- De hyperlokale kweek voorkomt onnodige transportbewegingen en de noodzaak voor plastic verpakkingen.

- De Patella Crescenda kweekt hygiënisch uit losse zaden, zonder gebruik van aarde of wegwerp-zaadmatjes.

- Met een concentratie aan vitamines die tot 40x hoger kan zijn dan de volwassen plant, dragen microgroentes bij aan een gezonde leefstijl.

- Microgroentes houden van het klimaat dat je van nature in je woning creëert, er is geen extra energie nodig.

- Voorzie in je eigen voedselzekerheid en kweek in alle omstandigheden verse en gezonde groentes.

- Ontwikkel de gewoonte om je eigen voedsel te kweken en geniet van het zien groeien van je gezonde groen.

De Kickstarter Crowdfunding van de Patella Crescenda start op donderdag 20 oktober, en loopt tot vrijdag 25 november. Ontwerpers Thomas Linssen & Jana Flohr hopen in die periode een bedrag van €16.000,- op te halen om te investeren in de productie van een eerste Patella Crescenda serie.

Tijdens de crowdfunding kunnen de kweeksets vooruit worden besteld vanaf €49,- (Earlybird - inclusief zaden vanaf €55,-), de geplande levertijd is voorjaar 2023.

De Patella Crescenda is live te bekijken in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. De zelfwaterende kweekschaaltjes zijn niet alleen bij House of Thol locatie MONDiLAB te zien, maar zullen ook op diverse plekken in de stad opduiken.

De ontwerpers zijn de hele week aanwezig bij de expositie bij MONDiLAB om het ontwerp en de Kickstarter campagne persoonlijk toe te lichten.

Meer informatie:
House of Thol
home@houseofthol.nl 
www.houseofthol.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.