'Zowel een object als een krachtig verlichtingsinstrument'

Diez Office ontwerpt eenmalig verlichtingsconcept voor Vibia

Het door Stefan Diez voor Vibia ontworpen Plusminus verlichtingssysteem is zowel een esthetisch kenmerk als een geavanceerde creatieve toolkit. Dit ontwerpconcept is veelzijdig en opent de deuren naar een nieuwe dialoog tussen ruimte, licht en menselijke ervaring en biedt een reeks op maat gemaakte verlichtingsconfiguraties.

Het eenmalige verlichtingssysteem van Diez Office voor Vibia is gebaseerd op een textielband die elektriciteit in zijn kielzog weeft en maakt de vrije plaatsing van meerdere armaturen en de aanpassing van lichtoplossingen ter plaatse mogelijk. Met een uitstekende aanpasbaarheid aan elk interieur en het verkennen van originele vormen en hoeken, biedt deze stoffen band verschillende lichteffecten door het combineren van armatuurtypes zoals bollen, kegels en lineaire diffusoren; het creëren van het juiste scenario voor concentratie, socialisatie of zelfs ontspanning.

Gedefinieerd door hun vloeiende vormen bieden de Plusminus pendels, ontworpen door Stefan Diez, eindeloze mogelijkheden om een ruimte te verlichten. Zwevend in silhouetten, zacht en gedrapeerd of strak en precies, creëert hun grafische aanwezigheid onderscheidende sferen.

Het Plusminus verlichtingssysteem is zowel een object als een krachtig verlichtingsinstrument en biedt gepersonaliseerde sferen terwijl het tegelijk een opvallende visuele sculptuur is. Van het nabootsen van een getijdenstroom via een romantische, luchtige compositie tot een geometrische lichtcascade van sterke lijnen op meerdere niveaus, worden glanzende, opvallende choreografieën boven het hoofd gedanst, waarbij de balken tot leven komen en de ruimte baden in elegantie, comfort en uniciteit.

Ongeacht of er een eetkamer, een hotelingang of een privébibliotheek moet worden verlicht, Plusminus pendels zetten de scène en breiden deze uit naar elke hoek in een 360-graden lichteffect en schetsen tegelijkertijd een nieuw concept van verlichting van bovenaf en in het middelpunt.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.