Art Gallery Pot viert 10-jarig bestaan

In het weekend van 22 en 23 oktober viert Art Gallery Pot in Axel zijn 10-jarige bestaan. De kunstgalerie, binnen de design meubelzaak Pot Interieur, heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 500 kunstwerken. Deze werken worden gepresenteerd in de verschillende designstudio’s van topmerken en in de galerieruimte op de eerste verdieping. 

Een decennia geleden is de samenwerking tussen Brenda Baart (Art Gallery Pot) en Paul Berden (Pot Interieur) gestart vanuit de overtuiging dat kunst in het interieur thuis hoort. Galeriehoudster Brenda Baart vertelt: “Kunst is al lang niet meer voor de happy few. Mensen kopen graag kunst omdat ze er blij van worden, er een betekenis achter zien of het perfect vinden passen in het interieur. Als galerie focussen wij ons echt op de synergie tussen het kunstwerk en het complete interieur.” 

Doorheen de jaren is er volgens de galeriehoudster veel gebeurd: “We hebben exposities georganiseerd met grote kunstenaars, denk aan Ans Markus, Geert Jan Jansen, Ton of Holland en George van Herwaarde. We zijn ook digitaal gegaan, zo kunnen geïnteresseerde de volledige collectie terugvinden op onze website (www.brendabaart.be). De rode draad hierin? We zijn telkens meegegroeid met de behoefte van de klant. Hierbij denk ik dan ook aan het kunstadvies waarbij we het interieur afstemmen op het kunstwerk, of andersom bij kunst op maat, waar we het kunstwerk afstemmen op het bestaande interieur. We hebben de afgelopen tien jaar niet stilgezeten en dat zijn we zeker nog niet van plan!”

Feestweekend
Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober telkens om 12u30 en 15u start er een gratis kunst rondleiding. De Art Gallery Pot gids vertelt u alles over de kunstwerken, de kunstenaars en de unieke combinatie met het interieur.

Meer informatie is te vinden op www.brendabaart.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.