In gesprek met Arte-stylist Marjolien

Arte over trends en do's-and-don'ts

Zowel de mode- als de interieurwereld kleurt haar pallet grenzeloos feller met prints en patronen als contour, tot grote vreugde van Arte. Die ziet de jolige Memphis-invloeden uit de jaren 80 (bonte grafische ontwerpen) van citroengeel tot fuchsia met paars en turquoise graag komen. Interieurs vandaag zijn veel gedurfder dan enkele jaren geleden, al kan het ook afschrikken. Welk soort muurbekleding hang ik in welke ruimte? Welke prints kan ik met elkaar combineren? Wat past bij mijn persoonlijkheid? 3 vragen aan Arte-styliste Marjolien met antwoorden over hoe jij kan spelen met muurbekleding in jouw interieur.

Welk soort muurbekleding hang ik in welke ruimte?
“Het is een grote stap om een expressieve print in de woonkamer te hangen. Zulke dessins worden vaker als statement piece in de hal of in de slaapkamer gehangen. In de leefruimte krijgen eerder materialen vrij spel, vooral natuurlijke materialen zoals rotan, bouclé en zijde. Die stralen luxe uit, maar ook rust. Je vindt ze onder andere in de Essentials-collectie (Les Tricots), Icon (Rattan) en Décors & Panoramiques.”

Wat past in mijn interieur en bij mijn persoonlijkheid?
“Om te weten wat bij jou past, check je kledingkast. Wat daar hangt, weerspiegelt vaak ook hoe je interieur eruitziet. Heb je weinig patronen in je kast hangen en trek je meer naar natuurlijke materialen en stoffen? Dan is de kans klein dat je een felle print op je muren zal hangen. Of heb je net een oog voor colour blocking? Dan kan een uitgesproken kleurenspel in jouw interieur wel werken.”

Welke Arte-dessins kan ik combineren?
“Kleuren en prints matchen is geen exacte wetenschap. Het is afhankelijk van het soort interieur en architectuur waarin je je bevindt. Al gebruik je beter geen verschillende grote patronen naast elkaar. Hou het bij enkele eyecatchers in een ruimte en laat ze hun werk doen. Zelfs een sobere print kan al een blikvanger zijn.”

“Bij Arte kleuren we altijd graag buiten de lijntjes, al zijn lang niet alle collecties makkelijk met elkaar te combineren, maar sommige zeker. Bijvoorbeeld de Grieks-Romeinse invloeden van Les Thermes en de ambachtelijke techniek van sisal van Marqueterie of Marqueterie in combinatie met de weelderige panorama’s en taferelen van Décors & Panoramiques. Ook de botanische insteek van het gesofistikeerde Manilla matcht mooi met de luxueuze uitstraling van Les Thermes. De op ambachtelijk pleisterwerk geïnspireerde vinylcollectie Sculptura past dan weer bij Objet, een interpretatie van klassiek sierlijstwerk.”

De ultieme tip
“Wees niet bang voor kleur. Je hebt het nodig, het vrolijkt op. Je kan het altijd veranderen mocht je het beu zijn. Dus maak moodboards, zoek wat je leuk vindt. Je interieur ligt tenslotte in het verlengde van je persoonlijkheid. Blijf altijd jezelf.”

Bron: Arte.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.