Olielamp Solis van Stelton is 'eenvoudig en bijna monumentaal'

De olielamp Solis is eenvoudig, bijna monumentaal. De ontwerper Søren Refsgaard speelde met tegenstellingen in materialen, vormen en kleuren. De olielamp is gemaakt van metaal, een materiaalkeuze die verwijst naar het DNA van Stelton. Door de afwerking heeft het materiaal een organische en uitnodigende vorm gekregen. Het zijn contrasten die elkaar ontmoeten - het gladde oppervlak, de matte kleuren - een hard materiaal dat zacht is gemaakt.

Wanneer de olielamp in gebruik is, flikkert de vlam subtiel. Als de olielamp uit is, wordt Solis als een sculpturaal element in het interieur opgenomen.

De lichtbron voor Solis is een 100% plantaardige olie die minder roetdeeltjes afgeeft dan andere lichtbronnen zoals kaarsen. Het licht wordt geproduceerd door RSPO-gecertificeerde palmolie, deze palmolie is afkomstig van een duurzame productie. De olie heeft een brandduur van ca. 40-45 uur en wordt apart verkocht.

Meer informatie:
Stelton
www.stelton.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.