100 jaar Vanzanten Meubelstofferderij

Vanzanten Meubelstofferderij, dat tevens ook antieke meubelen onderhoudt en restaureert, heeft inmiddels honderd kaarsjes uit mogen blazen. Het 100-jarige jubileum wordt dit jaar gevierd.


Willem Eilert (eigenaar Vanzanten) en 'opa' van Zanten (oprichter van Vanzanten).

Het begin van Vanzanten (& Benz)
Door de crisis in 1922 moest Wim van Zanten weg bij Meubelmakerij Pander in Den Haag. Karel Benz werkte ook bij Pander en is uit solidariteit meegegaan. Zo is in 1922 het bedrijf Vanzanten & Benz opgericht. Van Zanten en Benz zijn begonnen op een zolderkamer ergens in Rhenen en richtten zich voornamelijk op het restaureren van antieke meubelen voor families in Rhenen en omgeving.

Meubels maken, maar ook restaureren en stofferen
Omdat de vraag naar het restaureren van antieke meubels toenam is het bedrijf zich in de loop van de jaren steeds meer in die richting gaan specialiseren. Wim van Zanten overleed helaas op jonge leeftijd, waardoor zijn zoon Joop al op 15 jarige leeftijd het bedrijf overgenomen heeft en het samen met Karel Benz voortgezet heeft. Na het met pensioen gaan van Karel Benz vestigt het bedrijf zich in 1966 weer in Utrecht, in een voormalige school in de buurt Oudwijk (achter de kerk).

In 1965 trad Ed Eilert in dienst en hij heeft het bedrijf, met nog een paar andere collega’s, omgebouwd tot een meubelmakerij. Het bedrijf ontwikkeld zich in de jaren steeds meer en wordt ook steeds bekender buiten de stadsgrenzen van Utrecht. Het maken van meubelen op maat wordt niet uit het oog verloren, maar de restauratie van o.a. meubelen, kerk- en automeubilair blijft de boventoon voeren.

Uitbreiding Vanzanten
In 1982 neemt Joop van Zanten het bedrijf over en na een aantal jaren alleen gewerkt te hebben komt in 1987 kleinzoon Willem Eilert in dienst en in 1995 versterkt kleinzoon Erwin Eilert het team. Mede door logistieke veranderingen en het overlijden van Ed Eilert en Attie Eilers is het bedrijf in 2006 verhuisd naar Purmerend en Heemstede. Na 84 jaar gevestigd te zijn in Rhenen en Utrecht is Vanzanten & Eilert nu gevestigd in regio Noord- en Zuid-Holland, maar nog steeds aanwezig in geboortestad Utrecht.

Meer informatie:
Van Zanten Meubelstofferderij
www.meubelstoffeerderijvanzanten.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.