Nog steeds laag vergeleken met coronaperiode

Meer faillissementen in september, maar minder retailbedrijven moeten de deuren sluiten

In totaal gingen vorige maand 15 retailbedrijven failliet, vijf minder dan een maand eerder. Het totaal aantal failliet verklaarde bedrijven is wel gestegen. Er zijn in september 25 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS.

Het aantal uitgesproken faillissementen is laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona. Het aantal uitgesproken faillissementen in het eerste drie kwartalen van 2022 is ongeveer 5 procent hoger dan in de eerste drie kwartalen van 2021.
Laag niveau faillissementen
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 een laagterecord. Ook in september 2022 is het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in september 164 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 32. Dat zijn er 14 minder dan in augustus.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.