Goederenexport groeit met 2,5 procent

Het volume van de goederenexport was in augustus 2,5 procent groter dan in augustus 2021, meldt het CBS. De groei is iets groter dan in juli. Er werden in augustus vooral meer machines en apparaten uitgevoerd. Het volume van de goederenimport was in augustus 1,2 procent groter dan in augustus 2021. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober minder gunstig dan in augustus.Omstandigheden voor export in oktober minder gunstig
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober minder gunstig dan in augustus. Dat komt vooral doordat in Duitsland en de eurozone het producentenvertrouwen is gedaald. Ook het oordeel van de Europese en Nederlandse ondernemers over de buitenlandse orderportefeuille verslechterde.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.