Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Snelst groeiende bedrijf van Nederland is bekend

Tien Home & Living-bedrijven maakten kans op Gouden Groeier Award

In totaal maakten 250 verschillende bedrijven kans op de Gouden Groeier Award Top 250 Groeibedrijven. Ook tien ondernemingen in de categorie Home & Living mochten hopen op de prijs: Quooker, Ledstores, Sawiday, Veneta.com, Inventum, 200° Fahrenheit, Cookinglife, Etrias lifestyle stores, Coolblue en Bol.com.


Het team van Media.Monks, dat de Gouden Groeier Award Top 250 Groeibedrijven in ontvangst mocht nemen .

Echter grepen ze alle tien naast de hoofdprijs. Digitaal productiebureau Media.Monks werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de Gouden Groeier en is daarmee het snelstgroeiende bedrijf van Nederland in 2022.

Dit was de top tien:

  1. Media.Monks
  2. Mollie
  3. StudyWorks
  4. Fourthline
  5. Otrium
  6. Picnic
  7. Lumicks
  8. Sendcloud
  9. Typeqast
  10. Terrapay

Groeibedrijven herstellen zich na crisis
Nederlandse groeibedrijven zijn op de weg terug na erg lastige jaren, blijkt uit het Top 250 Groeibedrijven Rapport. Al in 2019 zaten groeibedrijven in zwaar weer, negatief versterkt door de intrede van de pandemie, maar de meest innovatieve bedrijven wisten in 2021 de weg omhoog te vinden. Het zijn hoofdzakelijk zakelijke dienstverleners die floreren, al is de opmars van FinTech tot stilstand gekomen. Verreweg de meeste snelgroeiende bedrijven zijn gevestigd in Noord-Holland, met Amsterdam als absolute scaleup-hoofdstad van Nederland. Zuid-Holland neemt het stokje over van Noord-Brabant als runner-up, de laatste heeft terrein verloren. De provincie Utrecht zit dicht op de huid van de groeikampioenen, maar de rest van de Nederlandse provincies volgt op zeer grote achterstand.

Prof. dr. Justin Jansen is senior fellow bij Erasmus Centre for Entrepreneurship en hoogleraar bij Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Jansen: “Het is van groot belang om de snelste groeiers van Nederland bij elkaar te brengen. Groeiondernemers vervullen een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van leiderschap voor ons allemaal. Door het delen van hun ambities en ervaringen, kunnen ze veel van elkaar leren en hun impact nog verder vergroten.”

Publicatiedatum: