Fotoreportage 30e vt wonen&design beurs

Na drie jaar was het eindelijk weer zover. Interieurliefhebbers konden zich onderdompelen in de nieuwste trends die gepresenteerd werden bij tal van exposanten en meerdere stijlhuizen op de vt wonen&design beurs. En dit jaar op een nieuwe locatie, EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen, waarbij de organisatie ook nog haar 30 jarige jubileum van de beurs vierde met diverse winacties en woonloterijen.


Bekijk hier de trends in de fotoreportage van Wonen360.

Ingrid van Schooten, manager events, was trots en blij dat de beurs in de woonmaand oktober weer door kan gaan na drie jaar. ''Het was zeker spannend voor ons, omdat we onder andere voor een nieuwe locatie hadden gekozen. Deze EXPO Greater Amsterdam geeft veel natuurlijk licht en straalt hierdoor gezelligheid en een ontspannen sfeer uit.'' 
Daarnaast wilde de organisatie ook waarmaken wat ze beloofd hadden. ''En dat is absoluut gelukt!,'' vertelt Ingrid op de derde dag van de beurs. ''We hebben veel nieuwe partijen kunnen trekken naar de beurs. Op een hele natuurlijke manier kwamen partijen samen, en dat was heel mooi om te zien.''

Duurzaamheid
De trendhuizen van de woonmagazines van Nederland waren blikvangers: vtwonen, Eigen Huis&Interieur, Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl en Ariadne at Home. Daarnaast presenteerden meer dan 200 exposanten hun nieuwste en bestaande collecties.

''De mix tussen aardse, zachte tinten gecombineerd met items in gedurfde items was een trend die we veel terugzagen op de beurs, naast texturen en prints. We hebben niet heel veel innovaties of nieuwe producten ontdekt, maar na drie jaar geen beurs te hebben gedraaid, waren de ondernemers van de exposerende interieurmerken vooral blij weer op een groot podium te kunnen staan en hun goed lopende en nieuwe(re) collecties te presenteren aan een groot publiek.''

''Bezoekers en exposanten moesten wennen aan de nieuwe locatie, maar hier kwamen voornamelijk positieve reacties op, mede door het vele daglicht,'' aldus de Wonen360 redactie.


Het hoofdthema van deze beurs was duurzaamheid. Om meer aandacht te vragen voor alle klimaatvriendelijke oplossingen die er zijn, hebben de vt wonen&design beurs en The Substitute hiervoor de handen ineen geslagen. Zo was er een duurzame route die bezoekers langs 35 prachtige merken en hun duurzame woonoplossingen meenam. Voor het eerst werden ook de Duurzaam Wonen Awards uitgereikt. Deze prijsuitreiking zet woonproducten in het zonnetje die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. Ook konden bezoekers duurzame lezingen volgen en duurzaam interieuradvies vragen. 

Bekijk hier de trends in de fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.