Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FEST introduceert design in AW ‘22 collectie

FEST breidt haar meubelcollectie uit met nieuwe verlichting, een massieve eettafel van essenhout en chromen eetkamerstoelen met een retro touch. Daarnaast introduceert het Nederlandse designmerk woonaccessoires vol warme kleuren en organische vormen. Van uitnodigende kussens en plaids om het najaar mee in te luiden tot eyecatching glazen, kaarsen en kandelaars voor onvergetelijke (tafel)momenten. De nieuwe collectie sluit aan bij de HERENOW-campagne waarmee FEST meer bewustzijn wilt creëren voor het leven in het hier en nu.

A seat at the table
Samen lang tafelen maakt de koudere dagen een stuk aangenamer. Enter: de nieuwe Harvey-eettafel en Tube-eetkamerstoelen. Harvey is gemaakt van essenhout en heeft met zijn massieve poten een stevig en uitnodigend karakter. De eettafel is beschikbaar in drie verschillende maten.

De naam Tube zegt het al: een stoel met chromen buizenframe geïnspireerd op klassiek 60’s design. Voor extra comfort heeft de stoel op het zitvlak, de arm- en rugleuning kussens van vegan kaktusleer (€ 399). Zowel de Harvey-tafel als de Tube-stoelen zijn gemaakt in Italië.

Cosy diners
Nu we toch bezig zijn: ook wat extra aandacht voor wat er op tafel verschijnt. FEST breidt de tableware collectie uit met een nieuwe serie glazen ontworpen door Martin Hirth. Geïnspireerd door beeldhouwwerken op Romeinse pilaren, geven de Charlie-glazen aan ieder drankje allure: van water tot wijn en van cocktails tot champagne. De serie bestaat uit een set waterglazen, wijnglazen en champagnecoupes.

Ook aan kaarslicht geen gebrek. Nort is de nieuwe kandelaar in de collectie. Ontworpen door het Antwerpse Nortstudio doet de strakke kandelaar denken aan de skyline van Manhattan. Nort is verkrijgbaar in lichtblauw gepoedercoat staal en schitterend chroom.

Naast deze nieuwkomer zijn een aantal bekende kaarsen van de Duitse designer Martin Hirth beschikbaar in nieuwe kleuren. Zo gaat Orsay in een roze jasje, krijgt Faa een mosgroene variant en is Wocky verkrijgbaar in lichtblauw. Geïnspireerd door het getwiste silhouet van de Wocky-kaars breidt Hirth de familie dit najaar uit met een serie vazen in de kleuren pumpkin, lichtblauw en powder.

Sfeerlicht
Dit najaar introduceert FEST drie nieuwe lampen. Ayla is ontworpen door de Duitse Meike Harde en geeft met haar geribbelde glazen kap een diffuse, warme gloed, zelf als het licht uit is. En dan zijn er Abe en Ada. De Nederlandse designstudio Daphna Laurens ontwierp deze van bamboe gemaakte lampen samen met Vietnamese wevers. Wanneer Abe en Ada aanstaan geven ze naast licht meteen een mesmerizing effect door de geweven kap.

Cuddle up
De Ro-plaids bieden comfort tijdens regenachtige dagen en zijn gemaakt van 100% wol. Aaibaar en verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren: lichtblauw, kobalt blauw en geel.

Uitnodigend zijn de nieuwe Cleo-kussens in de al bekende stof Vidar 4 by Kvadrat/Raf Simons. Geweven van bouclégaren heeft Vidar 4 een hechte doch grof-korrelige textuur. Deze duurzame stof bestaat voor 94% uit wol en is geproduceerd in Noorwegen. De vijf kleuren van de stoffencollectie – mosgroen, pumpkin, koraal, zachtroze en ijzig blauw – zijn samengesteld door niemand minder dan bekroond Belgisch ontwerper Raf Simons. Cleo is verkrijgbaar in twee maten.

Perfect voor op de bank zijn de welbekende Snow- en Ivy-kussens. Deze FEST-evergreens zijn er naast de gebruikelijke 45 x 45 maat nu ook in 60 x 60 cm om eindeloos te blijven combineren.

De FEST AW '22 collectie is gefaseerd verkrijgbaar in de FEST-winkels, bij resellers en via www.festamsterdam.com: Cleo-, Ivy- en Snow-kussens, Ro-plaids, Nort-kandelaars, Wocky-vazen, Ayla-, Abe- en Ada-hanglampen, Loop-, Rue-, en Neo-vloerkleden vanaf heden; Faa-, Orsay- en Wocky-kaarsen in nieuwe kleuren, Harvey-eettafel, Tube-stoelen en Charlie-glazen vanaf oktober 2022. 

Meer informatie:
FEST Amsterdam
www.festamsterdam.com

Publicatiedatum: