Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven

Zwitserse kunstraad presenteert vijf aanstormende designers

De expositie ‘GIVING WAY’ draait om persoonlijke interpretaties van de thema’s things that matter: inclusiviteit, vertragen, balans en circulariteit. Met hun slimme uitvoering nodigen de ontwerpers ons uit om alledaagse voorwerpen op een meer bewuste manier te waarderen en ermee om te gaan, door hun functionaliteit of metaforische urgentie.

Ontdek de vijf werken die te zien zijn bij de expositie 'GIVING WAY'. De ruimte in de Microlab Hall is omgevormd tot een open landschap dat de projecten samenbrengt en plaats maakt voor verschillende mentaliteiten. De installatie met sterke, maar transparante herhalende volumes stelt bezoekers in staat om de projecten vanuit verschillende hoeken te observeren en zich onder te dompelen in de ruimte, van hoog tot laag. De scenografie is ontwikkeld door Dutch Invertuals.

Geselecteerde projecten:

  • Een compilatie van herboren industriële producten - Alix Arto
  • Een reeks objecten die slaap materialiseren - Rafael Gil Cordeiro
  • Een collectie die klimaatverandering personifieert - Rafael Kouto
  • Een ‘steering by learning’ rolstoel - Reto Togni
  • Een reeks nagebootste en gearticuleerde elementen die licht beeldhouwen - Salienti

Voor de eerste keer werkt de Swiss Arts Council Pro Helvetia samen met de Dutch Design Week met als doel een nieuwe generatie Zwitserse en in Zwitserland woonachtige designers de ruimte te geven om hun betekenisvolle ontwerpen te presenteren. Pro Helvetia organiseert tentoonstellingen onder het label Design Switzerland, presenteert opkomende ontwerpstudio's op belangrijke evenementen in de branche en stelt hen in staat zichtbaarheid te krijgen, professionele netwerken op te bouwen en hun ontwikkelingsdoelen te bereiken.

Voor de bezoekers:
Microlab Hall, Strijp S 
Geopend van11.00 -18.00 uur
22 - 30 oktober 2022


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.