Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn ANWB’s Camper en Caravan van 2023

De jury is eruit, de vernieuwendste camper en caravan van komend modelseizoen zijn gekozen. De titel ANWB Camper van het Jaar 2023 gaat naar de Bürstner Lyseo Gallery, met een derde kamer en een weldadige sfeer. De titel ANWB Caravan van het Jaar 2023 gaat naar de lichte, moderne Adria Altea met veel kast- en bergruimte.



Camper
Bürstner presenteert een halfintegraal met een ‘derde kamer’. Met behulp van een compressor komt een dubbelwandige alkoof in 90 seconden omhoog. Zo ontstaat er een zit- en slaapruimte met een binnenhoogte van 110 centimeter en een panoramavenster in het dak. In combinatie met het hefbed boven de zitgroep en de bijzonder warme en luxe inrichting is de Lyseo Gallery een bijzondere verschijning in de prijsklasse net boven de ton.



"Erg knap om in een camper van net geen 7 meter zoveel luxe en innovatie te stoppen. Zeer opvallend is natuurlijk de oppompbare alkoof, die in 90 seconden gebruiksklaar is. Ingeklapt is het dak aerodynamisch en dat scheelt brandstof. Het feit dat de inklapbare alkoof is getest onder zware weersomstandigheden geeft vertrouwen. De ruime zithoek, de vario-badkamer met zwenkwand voor de douche, veel opbergruimte, een dubbele thermovloer: allemaal zeer handige toepassingen voor wie comfort en ruimte wil, onderweg en op de staanplaats. Het hefbed is zowel in de lengte als in de breedte te gebruiken en het interieur met de grote zithoek is zeer comfortabel afgewerkt. De inventieve verlichting zorgt voor een weldadige sfeer", aldus de jury.



Caravan
De nieuwe modellenserie van de Altea is vooral lichter, maar ook ruimtelijker en moderner. Wat opvalt, zijn het lichtgewicht AL-KO Varia X-chassis, de polyester buitenwanden en een gewichtsbesparende bouwwijze van het interieur. Veel kastjes, een viltachtige binnenwand en een goede uitgeruste keuken, maken de caravan helemaal af.  



De Jury: "De polyester buitenkant ziet er in het nieuwe design mooi strak uit, mede door de moderne ledachterlichten en handgrepen. De fabrikant heeft veel aandacht besteed aan gewichtsbesparing door gebruik te maken van een lichtgewicht chassis en een innovatieve bouw van kastjes en meubels. Grote ramen in de keuken en aan de voorkant bieden ruim zicht en binnen tref je een aangename ambiance door de viltachtige, geluiddempende afwerking van de wand. De grote hoeveelheid kast- en bergruimte zal menig kampeerder plezieren, evenals de goed uitgeruste keuken. Tel daarbij de luxe en ergonomische toiletruimte plus de ruime, caravanbrede disselbak en je hebt een zeer complete caravan voor een acceptabele prijs."

Bron: ANWB

Publicatiedatum: