Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Serta wint eerste zitting tegen Norma

Op 16 september jl. is er een kort geding vonnis gewezen tussen LBC en Norma. Het vonnis is voor Luxury Bedding Company (LBC) zeer positief, nu de vordering van LBC is toegewezen. Dat laat mede-eigenaar Arno Appelhof van Luxury Bedding Company in een persbericht weten.

"De procedure was een gevolg van het feit dat LBC in de wandelgangen te horen had gekregen dat de nieuwe collectie van Norma, de Norma Hotel Chique collectie, erg veel op de Serta-collectie van LBC lijkt. Nadat LBC dit had gehoord is zij met Norma in gesprek gegaan. Deze gesprekken zijn door LBC geïnitieerd om een juridisch conflict te voorkomen. Er is geprobeerd om tot oplossingen te komen, alleen heeft Norma besloten haar eigen weg voort te zetten en de collectie die op dat moment al in ontwikkeling was niet meer te wijzigen.

Norma heeft LBC vervolgens uitgenodigd om, toen de nieuwe collectie klaar was, deze te komen bekijken. Tijdens dit bezoek heeft LBC duidelijk kunnen constateren dat zowel de Serta-collectie als de POS presentaties die bij de Serta-collectie van LBC horen in het geheel zijn gekopieerd."

"Dat er van kopieën sprake was is bevestigd tijdens een bezoek van een mysterie shopper aan een Norma-dealer. Tijdens dat bezoek werd door de verkoopster van de Norma-dealer duidelijk verwoord dat Norma de Serta-collectie heeft gekopieerd. Het werd nog bonter toen een andere Norma dealer een Serta foto op zijn website gebruikte voor een Norma set die een 1:1 kopie vormde van een set van Serta.

Op basis van diverse foto’s die LBC via via van een deel van de Norma collectie ontving, is vervolgens toestemming gekregen van de rechtbank om door een deurwaarder bij Norma bewijs te laten verzamelen van de door Norma gemaakte inbreuken. Vervolgens heeft LBC een procedure gestart om dit bewijsmateriaal in te zien en die vordering is door de rechtbank in het vonnis van 16 september toegewezen.

De rechter ging daartoe over omdat het volgens hem aannemelijk is dat er sprake is van een ongeoorloofde slaafse nabootsing door Norma. De relevante overweging van de rechtbank is hieronder weergegeven:

Het door de deurwaarder verzamelde bewijs is inmiddels dan ook in handen van LBC. Met dit bewijs in de hand zal LBC een procedure gaan opstarten om onder meer de verkoop van de Norma Hotel Chique collectie definitief te laten verbieden en een schadevergoeding te verkrijgen. De procedure zal worden aangespannen tegen Norma, maar ook tegen alle Norma dealers die de Norma Hotel Chique collectie in de winkel hebben geplaatst.

LBC zal er alles aan doen om het merk Serta en haar dealers te beschermen tegen dit soort wangedrag. LBC gaat met vol vertrouwen de bodemprocedure opstarten. LBC weet ook dat de hele beddenbranche deze kwestie op de voet volgt. Er is veel steun vanuit de gehele beddenbranche en die vinden hier ook allemaal wat van", aldus Luxury Bedding Company."

De volledige uitspraak is hier te lezen.

Woensdag 5 oktober jl. plaatste Wonen360 een rectificatie, omdat bovenstaand artikel zonder hoor en wederhoor was geplaatst.

Publicatiedatum: