Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piet Hein Eek heeft moeite met discussie over recyclen van materialen

Ontwerper Piet Hein Eek, eigenaar van een werkplaats en kunstgalerie, maar ook zijn eigen hotel én restaurant, geeft in een interview met Entree Magazine aan dat hij moeite heeft met de discussie over recyclen van materialen.



“Nu past deze manier van werken en materialen hergebruiken helemaal in de duurzaamheidstrend, maar voor mij is het al heel lang een vanzelfsprekende manier van werken. Ik wil zo min mogelijk weggooien. Ik heb ook moeite met de discussie over het recyclen van materialen. Recyclen op zich is niet altijd goed voor het milieu. Als je een gebouw ontwerpt voor de eeuwigheid, houd je nooit materialen over. De tijd die je dan stopt in het plan is dan ook veel beter besteed. Duurzaamheid wordt vaak alleen maar in emissie uitgedrukt, maar misschien valt er veel meer te behalen in de efficiency van een proces, ook in relatie tot de levensduur van wat er gemaakt wordt.”

Lees hier het complete interview.

Publicatiedatum: