Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf start Green Friday initiatief en roept retail op mee te doen

Dille & Kamille sluit alle winkels

Gisteren, donderdag 29 september kondigde Dille & Kamille de plannen aan voor Green Friday. Het bedrijf riep Green Friday in 2018 in het leven als tegenreactie op Black Friday. Dit jaar pakt Dille & Kamille het nóg grootser aan. Op vrijdag 25 november, wereldwijd de dag van Black Friday, sluit het familiebedrijf alle winkels in Nederland, België en Duitsland én de webwinkel. Om nog meer impact te maken, roept Dille & Kamille andere retailers op om hetzelfde te doen.  
 
Eén van de winkels van Dille & Kamille in Amersfoort.
 
Extra aandacht voor de natuur
Op de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot kopen door middel van kortingen en acties wil Dille & Kamille juist extra aandacht vragen voor de natuur. Om een concreet tegengeluid te laten horen, sluit het bedrijf op vrijdag 25 november alle winkels én de webwinkel. Op deze dag doen de medewerkers van Dille & Kamille vrijwilligerswerk. Ook de klanten van Dille & Kamille worden geïnspireerd om op Green Friday de natuur een handje te helpen in plaats van te gaan winkelen.

Impact Green Friday
In 2018 is Dille & Kamille samen met Trees for All gestart met Green Friday omdat geluk voor het bedrijf niet in korting zit, maar in iets goeds doen voor de natuur. Sindsdien zijn veel retailers gevolgd in het vervangen van Black Friday door Green Friday. Door op 25 november alle (web)winkels te sluiten, gaat Dille & Kamille dit jaar een stap verder. Hans Geels – Algemeen Directeur: ‘Het zou fantastisch zijn als mede-retailers hetzelfde doen en ook de deuren gesloten houden. Op deze manier zal de impact van Green Friday, om minder en/of bewust te consumeren, nog groter zijn.’

Dingen die ertoe doen
Dille & Kamille is in 1974 opgericht door Freek Kamerling om met ‘natuurlijke eenvoud’ een tegenreactie te bieden op de opkomende wegwerpmaatschappij. Sinds die tijd maakt Dille & Kamille keuzes die ertoe doen op het gebied van natuur en duurzaamheid. De keuze om op Green Friday alle winkels te sluiten, past bij de missie en visie van het bedrijf om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur.

Meer informatie:
Dille & Kamille
www.dille-kamille.nl

Publicatiedatum: