Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Je huis verwarmen met een bloempotkachel, is dat verstandig?

'Door de hoge energieprijzen gaan mensen op zoek naar slimme manieren om je huis goedkoop te verwarmen. Het internet staat nu vol met bloempotkacheltjes van terracottapotten en waxinelichtjes. Maar hoe onschuldig is zo’n kacheltje nou eigenlijk?' Die vraag legde Valerie van den Broek namens Omroep Brabant voor aan deskundigen.



Voor minder dan één euro vind je de terracottapotten in tuincentra en een zak met 100 waxinelichtjes kost nog geen vijf euro. Doe-het-zelfvideo’s zijn massaal te vinden op YouTube en zelfs tuincentra delen manieren om zelf een bloempotkachel te maken.

De bloempotkachel bestaat uit meerdere waxinelichtjes onder een terracottabloempot die op z’n kop staat. De terracottapot wordt verwarmd door de warmte van de kaarsjes.

Brandweer adviseur en risicobeheerder Bertwin van Setten: "Gevaar zit in een klein hoekje. Doordat de warmte niet weg kan en in de pot blijft zitten, kan naast het lontje ook het kaarsvet gaan branden. Als dan de houder ook te heet wordt, kan de bloempot kapot klappen en kan er brand ontstaan."

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: