'The Green Collection' middelpunt Domotex 2023

'The Green Collection' is het middelpunt van Domotex 2023. Deze speciale show is de centrale ruimte waarin het thema duurzaamheid speelt. Exposanten krijgen de kans om de 'The Green Collection' ruimte mede vorm te geven door hun eigen product of productieproces te tonen en zo de aandacht van de aanwezigen te trekken.

In 2023 zal Domotex de actuele en tegelijkertijd belangrijke thema's van duurzaamheid en milieubescherming in de tapijt- en vloerbedekkingsindustrie voor het voetlicht brengen. Het hoofdthema Floored by Nature zelf onderstreept de waardegerichte oriëntatie van Domotex . De speciale show The Green Collection - het middelpunt van de beurs - is bedoeld om het hoofdthema tastbaar te maken en tot leven te brengen voor de bezoekers van het evenement. De exposerende bedrijven hebben de mogelijkheid om de 'The Green Collection' mee vorm te geven door hun producten of productieprocessen te laten zien en zo oplossingen die ze zelf hebben ontwikkeld onder de aandacht te brengen.

Sonia Wedell-Castellano, Global Director van Domotex, benadrukt de bedoeling van de show: "Met The Green Collection willen we een ruimte voor duurzame producten creëren die dient als platform voor stimulering en inspiratie en als forum voor belangrijke onderwerpen zoals de circulaire economie en duurzame productie, evenals sociale verantwoordelijkheid, terwijl exposanten de kans krijgen om hun producten te laten beoordelen door een jury van hoog kaliber. We willen ook ons op waarde gebaseerde hoofdthema Floored by Nature tot leven brengen, zodat er in de toekomst meer aandacht komt voor duurzaamheid in de tapijt- en vloerbedekkingsindustrie."

Belangrijke onderwerpen een platform geven
The Green Collection show omvat ook een conferentieprogramma, een materiaalshow en de prijsuitreiking. Op de Domotex On Stage conferentie speelt The Green Collection een bijzondere rol: ook de conferentie is geheel in lijn met het waardegerichte thema Floored by Nature en biedt de aanwezigen topklasse presentaties en discussies over het thema duurzaamheid. Domotex On Stage biedt een holistische kijk op de uitdagingen van duurzaam ontwerpen en ontwikkelen. Sprekers uit de politiek, brancheorganisaties, interieurdesign en handel gaan in op de thema's van de toekomst. Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich verheugen op stimulerende bijdragen over de Green Deal van de Europese Unie, wetgeving voor de toeleveringsketen, vooruitzichten voor de vloerbedekkingen van de toekomst en het thema cradle to cradle in de vloerensector.

The Green Collection materiaalshow is erop gericht inspiratie te genereren en de sfeer te zetten voor creatief gebruik van materialen. Dankzij haar samenwerkingspartner raumprobe profiteert The Green Collection van een gecureerde materiaalpresentatie met een focus op duurzame materialen, efficiënt gebruik van hulpbronnen en de circulaire economie.

Awards met een groene inslag
Een jury beoordeelt de ingezonden stukken en kent prijzen toe in verschillende categorieën. De categorieën zijn allemaal gericht op het thema duurzaamheid, maar elk van hen richt zich op verschillende attributen die de essentie van een duurzaam product of productieproces vormen.

  • Milieuvriendelijke producten: Gericht op organisch en ethisch geproduceerde materialen en gerecycleerde en geüpcyclede grondstoffen.
  • Gezonde producten: Gericht op de productie van tapijt en vloerbedekking met producten met een lage uitstoot.
  • Duurzame productie: Deze categorie omvat alternatieve, energiebesparende en andere duurzame productieprocessen van de vloerenindustrie en de bijbehorende producten.
  • Sociale verantwoordelijkheid: Geeft de actieve inzet tegen kinder- en dwangarbeid weer en is bedoeld om fabrikanten te certificeren die op voorbeeldige wijze produceren zonder hun werknemers uit te buiten.

Een jury van hoog niveau zal erop toezien dat de ingezonden producten de juiste eer krijgen en zal vanaf november al de eerste exposities bekijken en een eerste selectie maken. Specifiek voor The Green Collection werkt Domotex samen met TFI, het instituut voor onderzoek, testen en certificering in Europa voor bouwproducten voor binnen. Met zijn ontwikkelingen helpt het TFI de toekomst van een verantwoorde en duurzame productie vorm te geven - voor de levensstijl en het werk van morgen. Bayram Aslan, hoofd van het instituut en directeur van TFI Aachen, is lid van de The Green Collection -jury naast Joachim Stumpp, managing partner van het materialenbureau raumprobe, Roman Eberharter, voorzitter van FENA (Europese Federatie voor Meubeldetaillisten), Reto Aschwanden, directeur van Label STEP, en Thomas Pfnorr, duurzaamheidsfunctionaris van uitgeverij SN.

Tot op heden ontvangen inschrijvingen voor Domotex
Uit het aantal inschrijvingen dat tot nu toe is ontvangen, blijkt de positieve feedback voor de Domotex -beurs die in januari 2023 in hybride vorm plaatsvindt.

Meer inspiratie voor de speciale show The Green Collection, het op waarde gebaseerde hoofdthema voor Domotex 2023 en de bijbehorende hoofdthema's kunt u opdoen in de officiële Domotex 2023 Trailer. Krijg een eerste indruk van de geplande hoogtepunten voor 2023.

Bron: domotex.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.