'Crypton-stof is veilig, duurzaam en mooi'

''Nu is er een hoogwaardige stof die zowel zorgeloos als PFAS-vrij is''

De familie van chemische stoffen die bekend staan als PFAS (Poly- en perfluoralkylstoffen) is volop in het nieuws. De bezorgdheid over de vele plaatsen waar ze voorkomen en hun cumulatieve impact op het milieu en de menselijke gezondheid neemt toe. Deze chemicaliën worden gebruikt bij de vervaardiging van duizenden alledaagse producten, van tandzijde tot mobiele telefoons, en worden in tal van industrieën gebruikt. Crypton, waarvan de performance stoffen al bijna drie decennia toonaangevend zijn in de industrie, is een voorloper waarvan de PFAS-vrije technologie wordt toegepast op alle nieuwe stoffen die Crypton produceert. Deze PFAS-vrije chemie wordt sinds 2018 aangeboden en weerspiegelt hun op innovatie gerichte visie. Nu passen ze het wereldwijd toe op alle stoffen van Crypton, zowel residentieel als commercieel.

Het nieuwe beleid van de firma is zowel tijdig als transparant en is gevoelig voor de wereldwijde bezorgdheid over de impact van zelfs microscopische hoeveelheden PFAS. Aangezien hun PFAS-vrije technologie al bijna 5 jaar wordt gebruikt in commerciële en residentiële toepassingen, wordt deze introductie van een merkbreed PFAS-vrij beleid zonder giswerk en met een welverdiend vertrouwen van architecten, ontwerpers, meubelfabrikanten en consumenten geleverd. Het bedrijf waardeert het vertrouwen van zijn klanten zelfs zozeer dat het een garantie van 5 jaar biedt op commerciële stoffen en een garantie van 2 jaar op stoffen voor thuisgebruik. De formulering is van superieure kwaliteit, wordt intern samengesteld en voortdurend verbeterd door wetenschappers van Crypton. Ze zeggen dat de PFAS-vrije formulering voldoet aan hun nauwgezette normen voor kwaliteit en reinigbaarheid.

Performance stoffen bevatten traditioneel sporen van fluor, de chemische stof in PFAS, omdat het het enige bekende element is dat olie afstoot. Hoewel vlekken op oliebasis, zoals olijfolie of chocolade, niet kunnen opdwarrelen zonder de aanwezigheid van fluor, maakt de PFAS-vrije formulering van Crypton het toch mogelijk om vlekken op oliebasis succesvol te verwijderen met eenvoudige reinigingsmethoden.

Crypton stoffen worden aangeboden in prachtige kleuren, texturen en patronen die esthetisch niet te onderscheiden zijn van niet-performant decoratief textiel. Modieuze looks zoals bouclé, zacht fluweel, rijke tweed en chenille hebben bijgedragen aan de reputatie van Crypton als toonaangevend op het gebied van design. De ontwerpers van Crypton doen gretig onderzoek naar kleur- en patroonvoorspellingen en passen documentaire patronen en thema's creatief aan voor eigentijdse looks. Alle stoffen hebben Crypton's gepatenteerde ingebedde vlekbescherming die niet kan wassen of slijten voor de levensduur van de stof.

Het bedrijf staat bekend om innovatie op elk gebied van duurzaamheid. Niet alleen PFAS-vrij, Crypton stoffen bevatten ook geen agressieve of schadelijke chemicaliën en worden vervaardigd met ten minste 40% hernieuwbare grondstoffen om de gevolgen van de klimaatverandering te helpen vertragen. Ze hebben veel veiligheids- en duurzaamheidscertificaten van derden, waaronder GREENGUARD® Gold. Hun duurzaamheid verlengt de levensduur van de stof en het meubilair dat ermee wordt bekleed met 7 jaar, waardoor minder afval wordt gestort. Crypton staat ook bekend om milieu-innovaties, zoals de introductie van 50% tot 70% natuurlijk gerecycled katoen en 's werelds eerste bio-responsieve meubelstoffen voor thuisgebruik.

De PFAS stoffen zijn reeds vijf jaar in de USA (thuisbasis van Crypton) beschikbaar en per 1 januari 2023 ook via Crytpon Europe divisie in Menen België. 

Meer informatie:
Crypton Europe
Contactpersoon: Guy Parmentier
guy@crypton.com
Tel: + 32 475 266836 
www.crypton.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.