St. Vincents in Antwerpen opent tentoonstelling Lukas Cober

'Kunstenaar concentreert zijn werk rond unieke meubelcollecties'

Vandaag, donderdag 29 september, opent de Antwerpse designwinkel en galerie St. Vincents een tentoonstelling van Studio Lukas Cober, de interdisciplinaire designstudio van ontwerper en kunstenaar Lukas Cober. Cober concentreert zijn werk rond unieke meubelcollecties en legt de nadruk op de waarde en schoonheid van ruwe materialen, zoals hout, glasvezel en hars. Hij creëert hiermee minimalistische, tijdloze objecten, die gedefinieerd worden door architectonische lijnen, sculpturale finesse en organische vormen.

Naast een selectie vroege werken, toont de tentoonstelling voornamelijk nieuwe stukken die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt, waaronder verschillende wandsculpturen, een rek en lampen, voornamelijk gemaakt van glasvezel en hars. 

Zo toont Cober in St. Vincents voor het eerst een nieuwe salontafel in hars - de grootste eettafel in zwart fiberglas die hij tot nu toe heeft gemaakt -, een grote sculpturale wandarmatuur, die de eerste licht- en wandsculptuur van Studio Lukas Cober zal zijn, een nieuwe eetkamerstoel en nieuwe fiberglas wandplanken.

De tentoonstelling opent donderdag 29 september van 17u tot 21u, en loopt nog tot 19 november bij St. Vincents in Antwerpen (Kleine Markt 13).

Meer informatie:
Designwinkel en galerie St. Vincents 
www.stvincents.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.